Динамо минималцем закорачио у четвртфинале, Арсенал се обрукао

B92
Динамо минималцем закорачио у четвртфинале, Арсенал се обрукао

Фудбалери Динама из Загреба побједили су Бенфику у првом мечу осмине финала Лиге Европе резултатом 1:0.

Динамо је дошао до побједе на домаћем терену, стадиону “Максимир”, те направио добар резултат пред реванш меч у Лисабону.

У првом полувремену на терену се видјела само једна екипа, она из Загреба. Динамо је нападао, стварао прилике, али није успијевао да дође до преко потребног гола.

У 38. минуту десио се споран детаљ, у којем је дефанзивац Бенфике оборио Данија Олма у казненом простору, а судија Мајкл Оливер је показао на бијелу тачку.

Једанаестерац је реализовао Бруно Петковић, па је домаћин отишао на одмор видно задовољан.

Послије доста динамичног првог полувремена, услиједило је доста незанимљивије друго. Бенфика је држала лопту у свом посједу, али није успијевала да дође до прилика, док је Динамо на другој страни задовољно чувао предност.

Изабраници Ренеа Помса су правили паметне фаулове и покушавали да умртве ритам утакмице, што им је и успијевало, те на крају успјели да приведу меч крају.

Фудбалери Арсенала неочекивано су поражени од Рена, резултатом 3:1.

Енглески представник је на терен Роажон парка изашао у најјачем саставу, али је својим глупим и неспретним реакцијама заслужено поражен отишао назад у Лондон.

Арсенал је повео, према очекивањима, већ у четвртом минуту преко Алекса Ивобија, који је приликом свог шута имао доста среће, те послао лопту иза леђа голмана Рена.

Све је ишло добро по Арсенал, све до 41. минута. Дефанзивац “тобџија” Сократис Папастатопулос је неопрезно реаговао и повукао противника за леђа тик испред казненог простора своје екипе, добио жути картон и отишао на раније туширање.

Рен је то искористио и само минут касније дошао до изједначујућег гола преко Буригоа и са играчем више кренуо у напад у другом полувремену.

Катастрофа лондонског тима се наставила у других 45 минута. Рен је паметно користио предност играча више, а у 65. минуту је, неочекивано, дошао до гола.

Тада је трагичар био дефанзивац Наћо Монреал, који је евроголом послао лопту у своју мрежу и погнуте главе завршио на трави.

Да ствар буде гора по домаће, и да им отежа посао у реваншу на Емиратима, Рен је повећао преднсот у финишу. Сар је поставио коначних 3:1 у 88. минуту.

Севиља је такође кикснула и није успијела да савлада Спарту из Прага у Андалузији. Чеси су одољели и ремизирали, 2:2.

Домаћи су два пута водили, прво преко Бен Једера у првом, а затим преко Ел Хададија у 28. минуту. Голеаду у првом полувремену комплетирали су гости головима преко Штока у 25. и Крала у 39. минуту.

Како то обично бива, послије веома интересантног првог полувремена видјели смо доста незанимљивије друго полувријеме у којем није пао ни један гол, на задовољство гостију који имају добар резултат пред реванш у Прагу.

Још једно изненађење, додуђе не толико велико као остала, видјели смо у Санк Петербургу, гдје је Зенит Бранислава Ивановића поражен од Виљареала са убједљивих 3:1.

“Жута подморница” је повела у 33. минуту преко Иборе, али је славље на трибинама Гаспром арене донио Азмун два минута касније.

Ипак, Зенит је био тотално надигран у другом полувремену меча. Морено је погодио у 64, а на коначних 3:1 за госте поставио Морланес у 71. минуту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана