Делфини потопили Мађаре за полуфинале ЕП

Агенције

Ватерполо репрезентација Србије савладала је екипу Мађарске резултатом 8-5 и обезбиједила полуфинале на Европском првенству које се игра у Барселони.

Прве двије четвртине Србија је имала потпуну доминацију, те су све до краја друге четвртине водили без примљеног гола. У првој четвртини Србија је дала четири гола, док је на крају друге било 5-1 за Србију.

Трећа четвртина донијела је мали пад у игри Србије што су Мађари искористили да дадну још два гола, али се Србија тргла, па се на паузу отишло са великом предношћу од 7-3.

Скоро половина четврте четвртине била је без голова, када су Мађари успјели да постигну погодак и смање предност Србије на 7-4, затим је Србија 40 секунди прије краја поготком Виктора Рашовића повећала предност на 8-4, а коначних 8-5 Мађари зачинили погодком пар секунди прије краја меча.

Србија је до четвртфинала дошла директним пласманом из групне фазе, док је Мађарска морала да одигра још један меч, и у осмини финала савлада Холандију са 12:9.

Србија је у групи била убједљива, али није показала игру која је краси и по којој су постали страх и трепет ватерпола. Савладани су Румунија (11:5), Русија (11:9) и Словачка (13:5).

Мађари су, поред Холандије, побиједили Грузију са 12:5, са Њемачком одиграли изненађујући реми од 4:4, док их је Хрватска убједљиво саваладала са 12:5.

Мађарска до сада није показала ниво који се од њих очекује, а ослабљени су и немањем најбољег играча, Денеша Варге, док у постави није ни први центар Хараји.

Бољи из овог меча ће у полуфиналу играти са побједником дуела између Хрватске и Црне Горе, који се састају од 18:30 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана