Дел Потро прави тест за Крајиновића

Глас Српске
Дел Потро прави тест за Крајиновића

Мајами - Како сезона одмиче, српски тенисер Филип Крајиновић пружа све боље партије, а на другом мастерсу сезоне догурао је до четвртог кола, гдје ће данас имати велики испит против Хуана Мартина дел Потра.

Крајиновић је у трећој рунди био сигуран против Беноа Пера, којег је савладао са два пута по 6:3, чиме је осветио сународника Новака Ђоковића. Он је демонстрирао одличну игру против 20 мјеста слабије рангираног противника и показао да нема проблема са лошије пласираним играчима од њега на АТП листи. Српски тенисер ове сезоне славио је у седам од осам таквих мечева, док је киксао само на старту године у Дохи када је изгубио од Петера Гојдовчика. С друге стране, у 2018. још није савладао играча који је боље пласиран од 27. мјеста, на којем се он налази. Прилику да поправи лошу статистику имаће против Дел Потра, који је шести играч планете, а тренутно је у одличној форми. Славио је недавно у Индијан Велсу, а наставио је у истом ритму и на Флориди. Крајиновић и он до сада нису играли, а свакако да ће овај меч бити прави испит за њега и показатељ колико му недостаје да би напао улазак међу најбољих 20.

- Дел Потро је у животној форми, игра изванредно и очекује ме тежак меч. Међутим, и ја сам у доброј форми након што сам имао повреду због које сам паузирао месец и по. Играм мало под притиском, јер људи доста очекују након финала Париза прошле сезоне. Имам циљ да уђем међу најбољих 20 и мислим да ћу га остварити, за топ десет има још времена - истакао је Крајиновић.

С друге стране, Дел Потро игра четврти турнир заредом и има 13 побједа у низу. Због тога се поприлично уморио, а познато је колико је имао проблема са повредама током каријере.

- Играм добро, могао бих и још боље, али није лако јер је моје тијело уморно због свега кроз шта сам прошао претходних седмица - рекао је Дел Потро.

Дел Потро као Федерер

Након Роџера Федерера и Хуан Мартин дел Потро могао би пропустити неколико турнира на шљаци који слиједе након мастерса у Мајамију.

- Ни ментални ни физички ми није лако да се носим са свим овим емоцијама. Биће ми неопходна пауза. Видјећу које ћу турнире играти на шљаци, пошто је то подлога коју тијело посебно осјећа. Желим да будем здрав током цијеле године. То је циљ - казао је Дел Потро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана