Да није Митровића, Фулам би већ испао

Агенције
Да није Митровића, Фулам би већ испао

Лондон - Са два гола у побједи Фулама против Брајтона (4:2) српски фудбалер Александар Митровић дошао је до бројке од десет у Премијер лиги ове сезоне и тако потврдио да је он једини разлог због ког су “котиџерси” још у игри за опстанак.

Иако је са 17 бодова претпосљедњи, Фулам је само пет поена удаљен од зоне спаса, а да није било Митровићевих голова, и даље би били без побједе са само седам бодова након 24 утакмице, што би значило сигуран повратак у Чемпионшип.

- Коначно смо успјели да “хранимо” Митровића добрим лоптама, а када је то случај, онда је он веома опасан играч. Ова три бода значе да смо још живи и да назиремо свјетлост на крају тунела, али ово је само један мали корак у том правцу. Желим овакав тимски дух на свакој утакмици - рекао је тренер Фулама Клаудио Ранијери.

Прилику да докажу да тријумф против Брајтона није био случајан Ранијеријеви изабраници имаће у наредном колу против директног ривала у борби за опстанак, Кристал Паласа, да би послије дуела са Манчестер јунајтедом и Вест Хемом ишли у госте и другом конкуренту, Саутемптону.

Разлога за задовољство имали су навијачи Њукасла, али и Ливерпула, пошто су “свраке” након преокрета савладале Манчестер сити са 2:1. Иако је Серхио Агуеро довео госте у вођство након само 25 секунди, изабраници Рафаела Бенитеза нису клонули духом, а шпански стручњак рекао је да је кључ побједе било то што су се држали плана и договора из свлачионице.

- Били смо довољно добри да постигнемо два гола и довољно срећни да не примимо још један. Они су били изненађени што су тако брзо повели и можда им је то дало додатно самопоуздање и вјеру да ће побиједити. Под притиском су и мислим да је на овај меч утицао још један фактор, а то је чињеница да Ситију није био довољан реми - рекао је Бенитез, кога поново славе навијачи Ливерпула.

Резултати и стријелци утакмица 24. кола Премијер лиге: Арсенал - Кардиф 2:1 (Обамејанг 64, Лаказет 83 - Мендез-Лаинг 90+3), Фулам - Брајтон 4:2 (Чемберс 47, Митровић 58, 74, Вијето 79 - Мареј 3, 17), Хадерсфил - Евертон 0:1 (Ришарлисон 3), Вулверхемптон - Вест Хем 3:0 (Саис 66, Хименез 80, 86), Манчестер јунајтед - Барнли 2:2 (Погба 87, Линделоф 90+2 - Барнс 51, Вуд 81), Њукасл - Манчестер сити 2:1 (Рондон 66, Ричи 80 - Агуеро 1). Синоћ: Бурнмут - Челзи, Саутемптон - Кристал Палас, Ливерпул - Лестер, Тотенхем - Вотфорд. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана