Барселона рутински, Ди Марија спасио ПСЖ

B92
Барселона рутински, Ди Марија спасио ПСЖ

Реми у Паризу, убједљива побједа Борусије, те лаган тријумф Барселоне без Лионела Месија обележили су сриједу вече у трећем колу Лиге шампиона.

Наполи је био на корак од сензација на Парку принчева, али је Анхел ди Марија фантастичним голом у 93. минуту донио ПСЖ-у 2:2.

Борусија Дортмунд је импресивним представом уз два гола Рафаела Гереира прегазила Атлетико Мадрид 4:0, док је Барселона и без свог најбољег играча лако надиграла Интер 2:0.

Побједу је забиљежио и Порто, славио је 3:1 у Москви након што је преживио фуриозан старт домаћина и пенал који је одбранио Икер Касиљас, док су само Галатасарај и Шалке играли без голова.

У прва два меча вечери није било побједника, Клуб Бриж – Монако 1:1 и ПСВ – Тотенхем 2:2. У центру пажње је гостовање Црвене звезде код Ливерпула на Енфилду.

Борусија и Атлетико су водили битку за прво мјесто, а добили смо једно од потенцијалних “фаворита” из сјенке. 

“Милионери” су прегазили мадридски тим, дали су чак четири гола екипи коју већ годинама прије свега краси импресивна одбрана. 

Фудбалери Борусије су се поигравали са “јорганџијама”, нису имали Мадриђани рјешења за експлозивну транзицију домаћина, који је тим оружјем и разбијао ривала. 

Кључни тренутак меча био је први гол, када је Аксел Витсел сјајним ударцем са ивице казненог простора “начео” мрежу ривала. 

Атлетико је одолијевао домаћину до средине другог полувремена, а онда доживио дебакл у посљедњих 15 минута. 

Разиграли су се двоструки стријелац Гереиро и двоструки асистент Ашраф Хакими, а “поентирао” је опет и млади Џејдон Санчо. 

У првом мечу групе Клуб Бриж и Монако су ремизирали 1:1, па је Атлетико и даље у доброј позицији у борби за осмину финала, јер има по пет бодова више од ова два ривала.

У наредном колу Атлетико Мадрид дочекује Борусију, док Бриж иде у госте Монаку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана