Барселона послије првог меча овјерила полуфинале

B92
Барселона послије првог меча овјерила полуфинале

Фудбалери Барселоне направили су велики корак ка полуфиналу Лиге шампиона јер су у првом мечу савладали Рому са 4:1.

Каталонци, иако велики фаворити у овом двомечу, имали су много среће на свом стадиону јер су, уз поготке Пикеа и Суареса, противнички играчи два пута тресли сопствену мрежу.

Утакмица на ‘Камп Ноу’ очекивано је почела доминацијом домаће екипе, у седмом минуту је оправдано поништен гол Суареса, да би два минута касније Рома тражила пенал послије контакта Семеда и Џека у казненом простору.

Од тог тренутка је тим Ернеста Валвердеа умртвио ритам, све је ишло преко Месија, да би послије прекида Ракитић погодио стативу.

Ипак, Рома није могла да издржи константне нападе ривала, па се мрежа гостију затресла у 38. минуту – послије још једне дуге акције Инијеста је покушао да проигра Месија, Данијеле Де Роси је уклизао и погодио сопствену мрежу са ивице казненог простора за 1:0.

Тим резултатом отишло се на одмор, да би у раној фази другог дијела ‘Блауграна’ постигла два брза гола и решила питање побједника, вјероватно и пласмана међу четири најбоље екипе.

Прво је Костас Манолас постигао други аутогол Роме у престоници Каталоније, када се лопта несрећно одбила од стативе и завршила у мрежи, да би се само три минута касније Ђерар Пике потрудио да ипак неко име играча Барселоне буде на семафору.

Чинило се да се Рома ослободила, али је онда сијевнула контра – Меси је са десне стране пронашао Суареса на другом боку, он гађао супротни угао, голман је кратко одбио, али само на ногу Пикеу који је сигуран.

Пред финиш сусрета екипа коју води Ди Франческо је кренула офанзивније, натерала Тер Стегена да у неколико наврата сјајно реагује, а такав приступ им се исплатио у 80. минуту. Оштро је Пероти убацио лопту у казнени простор, Пике слабо реаговао, да би се Џеко одлично снашао и вратио наду Вучици. Ипак, она је трајала кратко, пошто је Суарес три минута прије краја поставио коначан резултат.

Реванш је на програму слиједеће недјеље на Олимпијском стадиону у Риму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана