Барса једном ногом у финалу Лиге шампиона

B92
Барса једном ногом у финалу Лиге шампиона

Фудбалери Барселоне савладали су Ливерпул са 3:0 у првом полуфиналном сусрету Лиге шампиона на Камп Ноу и направили крупан корак ка пласману у финале.

Фудбалери Барселоне савладали су Ливерпул на Камп Ноу резултатом 1:0 у првом полуфиналном сусрету Лиге шампиона. Утакмица је играна у високом темпу, од самог почетка. Ливерпул је покушавао да збуни Барселону високим пресингом, али су домаћи успијевали да то ријеше без већих проблема.

Барса је створила неколико квалитетних прилика у првих 15 минута, али није била довољно конкретна, па је Алисонова мрежа мировала. Све до 26. минута. Тада се Луис Суарес веома лијепо убацио иза леђа одбране, добио фантастично додавање и пласирао лопту у небрањени дио мреже. Барса је повела са 1:0.

Тај гол као да је тргао из сна изабранике Јиргена Клопа, који су моментално кренули са агресивнијом игром, додуше и стартови су им били агресивнији, али се све то некако исплатило пошто је Ливерпул постао озбиљнији противник.

Иако се минималним вођством Барселоне прво полувријеме завршило, Ливерпул није одустајао, други период су почели још агресивније, рискирали су још више, али нису користили своје прилике.

Обично тако то у фудбалу бива, када своје прилике не користите, искористи их ваш противник. Луис Суарес се поново сјајно убацио, добио правовремен пас и погодио пречку, па је Меси прихватио лопту и ушетао се у гол Ливерпула за предност од 2:0.

Након прекршаја Фабиња над Месијем на неких 30 метара од гола Ливерпула, Меси је преузео одговорност, шутирао на гол и погодио саме рашље што Алисон није никако могао да одбрани и сада је на семафору писало 3:0.

Одмах по извођењу лопте са центра, Ливерпул је имао колосалну шансу да постигне гол у гостима, али је након ударца Манеа један од дефанзиваца Барселоне одлично реаговао и склонио лопту са гол линије, а она се одбила до Салаха који са непуних пет метара погађа стативу.

До краја утакмице није било превише узбуђења, Барса је додуше имала двије солидне прилике али је Дембеле оба пута био прилично непрецизан, па се резултат није мијењао. Барселона је са ових 3:0 направила крупан корак ка одласку у финале Лиге шампиона, а да ли ће се тамо и наћи видјећемо послије реванш меча који је на програму за шест дана у Ливерпулу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана