Atletiko slavi Urugvajce, Himenez i Godin srušili Juventus!

B92
Atletiko slavi Urugvajce, Himenez i Godin srušili Juventus!

Fudbaleri Atletiko Madrida su na “Vando Metropolitano” u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona bili bolji od Juventusa, 2:0.

Bio je to uzbudljiv meč sa nekoliko velikih prilika, a utisak je da je Atletiko zahvaljujući odlučnijoj i hrabrijoj igri u drugom poluvremenu stekao veliku prednost pred revanš u Torinu.

Očekivalo se više od Kristijana Ronalda u taboru Juventusa, ali on nije bio ni sjenka igrača koji je nekada terorisao odbranu “jorgandžija”, u vrijeme kada je nosio dres Reala.

Mnoge prognoze su ukazivale da ćemo gledati tvrdu, zatvoreniju utakmicu. Oba trenera su poznati po tome da vole prije svega da igraju čvrsto pozadi, posebno Atletiko i tako je i bilo u početku. Ali fudbal je čudo i na kraju vidjeli smo meč u kojem su pobjednika riješili štoperi, i to Urugvajci.

Španci su se oslanjali na pokušaje iz brzih kontri i tranzicije iz odbranu u napad, dok se Juventus orijentisao na pokušaje proboja sa lijevog boka, preko Ronalda.

Italijani su imali dvije najbolje situacije u prvom dijelu preko Ronalda i Bonućija. Portugalac je odlično izveo slobodan udarac u 9. minutu. Bio je to pokušaj sa 30 metara, lopta je išla pod prečku, ali je Jan Oblak sjajno intervenisao, paradom je sprečio radost gostiju.

Samo tri minuta kasnije Leonardo Bonući je oslično skočio poslije kornera, šutirao je glavom, ali mreža „jorgandžija” se nije zatresla.

U 15. minutu, Tomas Parti je šutirao ka golu Juventusa sa 20 metara, ali je Šćešnji dobro intervenisao, da bi u 27. minutu vidjeli spornu situaciju.

Matija de Šiljo je bio u duelu sa Dijegom Kostom, napadač Atletika je pao, ostalo je samo pitanje da li je prekršaj bio van ili unutar kaznenog prostora. VAR je presudio da nema penala, a prekid je izveo Antoan Grizman, da bi golman Juventusa odbranio njegov udarac sa 17 metara.

Drugo poluvrijeme započelo je velikim prilikama za Atletiko. Pogrešio je u 50. minutu na sredini Đorđo Kjelini, Antoan Grizman je uposlio sjajno Dijega Kostu koji je utrčao pred gol, izdržao je duel sa Leonardom Bonućijem i šutirao, ali pored stative.

Samo pet minuta kasnije zatresla se prečka gola Juventusa. Grizman je bio u šansi, lobovao je golmana Juventusa, ali on je krajnjim naporom odbio loptu pristima do prečke i tako sprečio vođstvo domaćina.

Izvršio je do 65. minutua Dijego Simeone sve tri izmjene. To je čigledno dalo rezultata. Atletiko je zaigrao ofanzivno i plod svega bili su golovi u finišu.

U 72. minutu, Atletiko je postigao gol preko Alvara Morate, koji je zamenio Dijega Kostu, ali je poslije pregledavanja snimka VAR presudio u korist Juventusa, tačnije da je Morata načinio prekršaj u napadu nad Kjelinijem.

Konačno u 78. minutu poslije kornera, odlično je reagovao Hoze Marija Himenez koji je sa pet metara uspeo da pošalje loptu u mrežu Italijana, da bi samo pet minuta kasnije sve bilo rješeno.

Grizman je izveo prekid, na odbijenu loptu pred golom reagovao je Dijego Godin, iskosa sa desne strane pronašao je put lopti do mreže za velikih 2:0.

Pokušao je Juventus da postigne počasni gol, rezervista Bernardeski je u 90. minutu imao priliku, ali je njegov udarac sa 15 metara odbranio odlični Jan Oblak.

Mogao je i Ronaldo u trećem minutu naodknade glavom da postigne gol, ali nije bio precizan i rezultat se nije promjenio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana