Al Ain eliminisao River i otišao u finale nakon penala

Agencije
Al Ain eliminisao River i otišao u finale nakon penala

Fudbaleri Al Aina prvi su finalisti FIFA Svjetskog klupskog kupa. U polufinalu poslije izvođenja penala eliminisali su River Plejt rezultatom 5:4 (2:2, 1:2).

Očekivalo da se će River Plejt, osvajač Kupa Libertadores, poslije nedavne pobjede u Madridu nad Bokom Juniors, lako stići do finala, ali to se nije obistinilo.

Iako su na poluvremenu vodili sa 2:1, Al Ain se nije predavao i poslije izjednačenja i produžetaka, klub iz UAE je sa penala došao do trijumfa.

Njima će protivnik u borbi za trofej biti pobjednik susreta između Kašime Antlers i Real Madrida, a taj meč se igra sutra od 17.30 časova.

Al Ain je poveo u trećem minutu preko Šveđanina Markusa Berga. On se odlično snašao u gužvi poslije kornera i tako je Al Ain poveo.

River Plejt je izjednačio u 11. minutu tako što je Rafael Bore poslije gužve pred golom Al Aina bio najprisebniji, da bi isti igrač pet minuta kasnije, poslije odlične akcije tima po desnoj strani, doveo tim iz Buenos Ajresa u vođstvo.

U drugom poluvremenu, Al Ain je izjednačio u 51. minutu. Strijelac je bio Kajo, odličnim udarcem sa desetak metara matirao je golmana River Plejta.

Argentinci su imali veliku priliku u 69. minutu da sve riješe, ali jedanaesterac koji im je dosuđen, Gonzalo Martinez nije pretvorio u gol, pogodio je prečku.

Poslije dva produžetka od po 15 minuta nije bilo pobjednika, pa je finalistu odlučila penal serija.

Igrači Al Aina su postigli svih pet golova, a na 5:4 Enco Perez je šutirao nonšalantno, pa je junak meča, golman Al Aina Kalid Eisa odbranio njegov udarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana