Зворничка Дрина има нову екипа, а амбиције старе

Драго Гајић
Зворничка Дрина има нову екипа, а амбиције старе

Зворник - Експедиција Дрине, у којој су 23 фудбалера, већ шест дана налази се на припремама у Крупњу, гдје ће боравити до 28. јула.

Током љета у екипи је дошло до великих промјена јер је из Зворника отишло десет играча, а млади Срђан Дамјановић није се одазвао на почетак припрема. Тренер Вељко Цвјетиновић задовољан је условима за тренинге и залагањем фудбалера.

- Имамо добре услове за рад јер се терен налази близу хотела у коме боравимо. Сви играчи су здрави изузев Александра Илића, који не може да ради пуним капацитетом. Одиграли смо на путу за Крупањ утакмицу са Лозницом коју смо изгубили резултатом 3:4. У плану је да одиграмо још четири утакмице до почетка првенства. Иако је у екипи дошло до великих промјена, оптимиста сам и вјерујем да ћемо, ако се добро припремимо, опет имати респектабилан тим који ће се борити за сам врх табеле - нагласио је Цвјетиновић.

Због бројних одлазака управа Зворничана није сједила скрштених руку и већ је довела осам нових фудбалера, а у плану је да стигну још најмање тројица.

- Ситуација је на први моменат дјеловала драматично јер су нам отишли квалитетни и искусни играчи. Међутим, са овом осморицом нових и са онима који ће стићи имаћемо опет млад, али довољно искусан тим. У наредним данима требало би да нас појачају по један одбрамбени фудбалер, нападач и квалитетан голман. Од појачања која су до сада стигла, највише очекујемо од Ивана Нинића и Александра Илића, који има богато интернационално искуство, и који би могли да чине превагу у тиму. Најбитније је да се добро припремимо и да нас повреде мимоиђу - додао је Цвјетиновић.

Сљедећи противник Зворничана је имењакиња, Дрина из Љубовије, а овај меч игра се данас. Послије тога ривали ће бити Рађевац из Крупња (29. јул), Будућност из Пилице (1. август), а генерална проба пред почетак првенства и сусрет са Рудар Приједором заказана је за 4. август против Подриња из Јање.

Одласци и доласци

Дрину је овог љета напустило десет фудбалера. То су: Никола Васиљевић, Александар Кикић, Данијел Ћулум, Радован Васић, Јован Вићић, Ермин Мусић, Самир Авдић, Немања Драгутиновић, Мирослав Дукић и Огњен Стјепановић. До сада је стигло осам нових имена: Александар Илић, Иван Нинић, Саша Трифковић, Синиша Јевтић, Вељко Митровић, Филип Благојевић, Младен Лукић и Лука Граховац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана