Звијезда 09: Изборити опстанак прије посљедњих 180 минута

Синиша Котараш
Звијезда 09: Изборити опстанак прије посљедњих 180 минута

Бијељина - Шеф стручног штаба Звијезде 09 Миленко Бошњаковић истакао је да његов тим мора да ријеши све недоумице два кола прије краја првенства, јер их у посљедњих 180 минута очекују дуели са два најбоља клуба у БиХ, Сарајевом и Зрињским.

Уједно сматра да ће премијерлигаш из етно-села Станишићи, ако не и прије тога, опстанак “овјерити” 11. маја, када ће у Угљевику угостити једног од директних ривала ГОШК из Габеле. Ипак, у клубу тврде да не желе да гледају превише унапријед већ да иду од утакмице до утакмице, припремајући се искључиво за наредног противника.

- У наредном колу ћемо угостити Младост и то је утакмица коју једноставно морамо да добијемо. Већ се увелико припремамо за тај меч, анализирамо игру ривала и знамо да нам неће бити лако. Младост је у лошој серији од четири узастопна пораза и из искуства знам да су такви противници најопаснији. Зато још не могу да преболим пораз у Тузли, јер би са та три бода, која смо по свему заслужили, сада били много мирнији - казао је Бошњаковић.

Звијезда 09 има четири бода више од ГОШК-а, те шест од Крупе, али у клубу истичу да то није никаква гаранција, те да до краја морају сакупити што више бодова, уколико желе да и наредне сезоне играју Премијер лигу.

- Још смо у ситуацији да све држимо у својим рукама. Тренутно, не размишљамо ни о ГОШК-у, ни о Крупи. Они се боре за себе, ми за себе и о њима ћемо размишљати када дођу на ред утакмице против ових клубова. Они су нам, уједно, и једини конкуренти, јер Тузла сити нисам ни доживљавао као екипу која ће се борити за опстанак, Имају добар играчки кадар и морали су, по мом мишљењу, много раније да обезбиједе опстанак - тврди Бошњаковић.

Стратег Звијезде 09 ипак вјерује да би све дилеме могле да буду разријешене већ након три наредна кола.

- Вјерујем да можемо да у те три утакмице освојимо минимално шест бодова, што би морало да буде довољно, јер не вјерујем да наши ривали могу да освоје толико. А, ако и не буде, у 31. колу смо домаћини ГОШК-у и тада бисмо морали све да ријешимо - закључио је Бошњаковић.

 

Распоред

У посљедњих осам кола Звијезда 09 ће четири утакмице одиграти на свом терену, у Угљевику, а угостиће Младост (26. коло), Челик (28), ГОШК (31) и за крај, у 33. колу, Зрињски.

Што се тиче гостовања, Звијезда 09 ће у 27. колу гостовати код Радника, потом код Тузла ситија (29), Крупе (30), те Сарајева (32. коло).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана