Жријеб четвртфинала фудбалског Купа БиХ: Борац на Широки, Слога имала среће

Синиша Котараш
Жријеб четвртфинала фудбалског Купа БиХ: Борац на Широки, Слога имала среће

Бањалука - Фудбалери Борца играће против Широког Бријега у четрвтфиналу Купа БиХ, док је много боље прошао други представник Српске, Слога из Горњег Црњелова која је за ривала добила Клис из Буторовић поља, члана Друге лиге ФБиХ.

У остала два четвртфинала, снаге ће одмјерити Звијезда из Градачца и ТОШК из Тешња, ривали из Прве лиге ФБиХ, те Сарајево и Зрињски што свакако представља дерби ове рунде. Прве утакмице на распореду су 27. фебруара, а реванши 14 дана касније, 13, марта.

На Градском стадиону у Бањалуци нису пресретни резултатом жријеба, али су уједно и свјесни да, уколико желе да у овом такмичењу направе неки добар резултат, морају да се суоче и са најквалитетнијим ривалима.

- Прије или касније морали смо да добијемо неког од премијерлигаша. Свакако да је Широки Бријег благи фаворит, али фаворит не побјеђује увијек. Сигуран сам да ћемо бити достојан противник и вјерујем да ће онај ко побиједи у овом двомечу играти и у финалу - прокоментарисао је тренер Борца Дарко Војводић.

Новоименовани капитен, повратник у “црвено-плави” дрес Стојан Врањеш, већ је једном са Борцем елиминисао Широки Бријег у четвртфиналу, у сезони 2009/10, када су се Бањалучани окитили пехаром и нема ништа против да се историја понови.

- Неће бити лако, то је јасно, али олакшавајућа околност за нас може да буде и чињеница да ће Широки прије нас играти тежак првенствени меч са Зрињским, Уз то, реванш се игра на нашем терену што нам даје реалне шансе да се надамо проласку у полуфинале - тврди Врањеш.

Иако су за противника добили екипу која је у рангу испод, у Горњем Црњелову ипак позивају на опрез.

- Добили смо, под наводницима, лаганог противника. Могли смо проћи и много теже, а овако имамо шансе за полуфинале. Али, Клис морамо схватити озбиљно. То је екипа у успону која није случајно дошла до четвртфинала. А како су у Купу изненађења могућа, морамо бити крајње озбиљни - нагласио је тренер Слоге, Драган Мићић, уз напомену да је клуб, због припрема у Анталији, поднио захтјев за одгађање првог меча.

Такође, извучени су и парови четвртфинала јуниорског купа БиХ у којем ће се састати: Широки Бријег - Борац, Сарајево - Томислав, Зрињски - Крупа, Слобода - Звијезда 09.

 

Крунић поново у Борцу

Некадашњи првотимац, а потом тренер и спортски директор Борца, Бранислав Крунић, поново је на Градском стадиону гдје ће водити бригу о омладинској школи, те формирати скаутинг службу.

- Постигли смо договор са Крунићем да се врати у Борац и веома сам сретан због тога. Његов задатак ће бити брига око омладинске школе и успостављање скаутинг службе која тренутно у Борцу не постоји. Биће именован за директора школа - потврдио је предсједник Борца, Вицо Зељковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана