“Зимски фењер” гори у кањону Тијесно

Дарко Пашагић
“Зимски фењер” гори у кањону Тијесно

Мостар - Фудбалери Крупе на зимски одмор одлазе као посљедњепласирани тим и у наставку сезоне очекује их грчевита битка за опстанак.

Премијерлигаш из кањона Тијесно у посљедњем сусрету ове године поражен је на стадиону “Под Бијелим бријегом” од Зрињског резултатом 0:1. Од самог почетка сусрета, који је одигран без присуства гледалаца, Мостарци су имали више од игре, а прву прилику створили су у 13. минуту. Послије центаршута лопта је дошла до Дарија Ругашевића, али је чувар мреже Крупе Матеј Марковић зауставио на самој линији. Четири минута касније покушао је Марин Галић, али је још једном голман гостију био на висини задатка. Једину праву прилику у првом дијелу Крупа је имала у 42. минуту, када је дефанзивац Зрињског Хрвоје Баришић пожртвованом интервенцијом спријечио најгоре.

И у наставку сусрета играчи Зрињског су кренули офанзивно, а прву прилику имао је Огњен Тодоровић у 58. минуту, међутим, поново је Марковић одбранио. Два минута касније поново је добро интервенисао голман Крупе послије ударца Исмара Хаирлаховића. Домаћи су повели у 66. минуту када је мрежу Крупе погодио “резервиста” Еман Марковић. Три минута касније запријетио је резервни фудбалер Крупе Алмир Аганспахић, али је голман Мостараца Иван Бркић одлично интервенисао. У другом минуту судијске надокнаде велику шансу за Крупу имао је “резервиста” Јово Лукић, међутим, његов ударац главом завршио је преко гола.

- Били смо близу бода, али можда би то било незаслужено, јер нас је Зрињски притискао током цијелог сусрета. Успели смо да добро одиграмо у дефанзиви и на крају смо примили гол из ударца. Недостајало нам је можда мало више дрскости у нападу - нагласио је тренер Крупе Петар Курћубић.

Он је додао да ће екипа остати на окупу још неколико дана.

- После слободног викенда тренираћемо до среде. У међувремену ћемо обавити анализе, али и разговоре са свим играчима. Јасно је да се морају десити велике промене у екипи током зимског прелазног рока, али верујем да још ништа није изгубљено и да Крупа може остати премијерлигаш - рекао је Курћубић и додао да ће се екипа за наставак првенства окупити 10. јануара.

Иако је стадион био затворен за гледаоце због казне Зрињском послије инцидента у сусрету против Сарајева када је погођен члан стручног штаба екипе са “Кошева” Мухамед Џакмић, навијачи Мостараца “ултраси” нашли су начин да подрже своје љубимце. Били су иза трибина стадиона “Под Бијелим бријегом” и бакљадом су подржали свој тим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана