“Жељо” пролази као Борац

Дарко Пашагић
“Жељо” пролази као Борац

Бањалука - Фудбалски клуб Жељезничар неће играти на европској сцени наредне сезоне уколико то право избори на терену, али само у случају да се у Комисији за лиценцирање Фудбалског савеза БиХ буду држали аршина који су претходних сезона искључиво важили само за бањалучки Борац.

Због закасњеле исплате дуга према бившем тренеру Славку Петровићу Сарајлије би требало да остану без лиценце за Европу, баш као и Бањалучани 2013, који су прошле године због сличних проблема чак избачени у нижи ранг такмичења. Али велико је питање да ли ће тако бити, јер се већ сада у Сарајеву шушка да ће “Жељо” бити одбијен на Првостепеној, али да ће се на Другостепеној комисији за лиценцирање “провући” уз новчану казну. Уколико се то деси испашће да су свих ових сезона једни прописи важили за Борац, а други за остале, јер су из неугодних ситуација пред комисијом без проблема у више наврата извлачили тузланска Слобода и зенички Челик, који се изгледа нису опаметили, па је опет неизвјесно да ли ће добити лиценцу за наступ у Премијер лиги због неизмирених обавеза према некадашњим фудбалерима.

Прашина у случају “Жељезничар” се покренула када се сазнало да је посљедња рата дуга према бившем тренеру Славку Петровића уплаћена 4. априла, иако се Комисији за лиценцирање сва потребна папирологија морала доставити до 31. марта, када је био посљедњи рок за измирење свих “минуса”, што је потврдио и његов адвокат Дражен Николић.

- Још 3. октобра 2018. године ФИФА је донијела одлуку у којој је наложила да Жељезничар мора исплатити 39.025 марака бившем тренеру Петровићу. На овај износ биле су урачунате и законске затезне камате од дана раскида уговора па до доношења коначне одлуке. Из “Жеље” су 25. октобра уплатили 2.000 марака и то је било све. Након што се нико из клуба није оглашавао поново смо упутили допис 11. фебруара “Жељи” и ФСБиХ гдје је “плавима” остављен рок до 4. марта да плате комплетан износ. На дан 28. фебруара на уплаћено је 10.000 марака, а исти износ уплаћен је и 20. марта, док је остатак дуга уплаћен 4. априла. Због процеса лиценцирања обавијестили Савез да 31. марта није исплаћен комплетан дуг - рекао је Николић.

Селимовић: “Затечени смо”

Предсједник Жељезничара Нихад Селимовић је нагласио да не вјерује да ће његов клуб остати без Европе, ако то право избори на терену.

- Управа клуба је затечена информацијом да је уплата дуга Петровићу касно извршена. Процес лиценцирања води директор и администрација, а информације које ми имамо њих кажу да је све уредно. Обезбиједили смо све да то буде тако и не видим разлог зашто не би било. Дакле, наше информације кажу да је све уредно и вјерујем да ћемо играти на међународној сцени, наравно ако то резултатски остваримо - истакао је Селимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана