Здравко Милићевић, предсједник РС РС: Наводе о мућкама мораћете да докажете

Душан Репија
Здравко Милићевић, предсједник РС РС: Наводе о мућкама мораћете да докажете

Бањалука - Превирања у Рукометном савезу Републике Српске и око њега настављена су саопштењем за јавност које је издао још увијек актуелни предсједник Здравко Милићевић.

Он је реаговао на, како је навео, нетачне информације изнесене на конференцији за медије коју су организовали представници Борац м:тела, Слоге, Козаре МП, Приједора и Леотара. Кандидат за предсједника РС РС Маринко Умичевић је тада рекао да ће, уколико буде изабран за предсједника, урадити комплетну ревизију пословања и увести инспекцију да утврди шта се и како радило.

- Савез је у протеклом периоду био предмет више инспекцијских контрола којима нису утврђене било какве неправилности, те с тим у вези немамо проблем са било каквим додатним провјерама. Инсинуације појединаца о финансијским неправилностима исти ће морати доказивати на суду, јер РС РС неће трпјети ту врсту напада и угрожавања стеченог угледа у јавности - наводи се у саопштењу које је потписао Милићевић.

Он даље наводи да се такмичења која су у надлежности овог Савеза одигравају несметано, упркос свим потешкоћама у којима се налази спорт у цјелини, те опструкцијама појединаца који спорт сматрају дјелатношћу за стицање личне користи и средством за лично доказивање и промоцију.

- Наглашавамо да РС РС редовно извршава све своје обавезе, да нема дуговања према запосленима и држави и да се самостално финансира од донација које обезбиједе чланови УО - наводи се у саопштењу.

Запитао се како нико није поменуо позитивне ствари, као што је пресељење из неусловних просторија у “Дом рукомета”, сарадњу са РС Србије, организовању Свесрпског купа, те утакмице млађих селекција под заставом Српске.

  • Јавно питамо у ком правцу исти планирају усмјеравати даљи развој рукомета ако је већ стање, по њиховом мишљењу, хаотично. Надамо се да неће омаловажавати поменуте успјехе, с обзиром да нам је познато стање у клубовима које они представљају - закључено је у саопштењу.

Скупштина у магли

Изборна Скупштина требало је да буде настављена у недјељу, али то се неће десити.

- Управни одбор требало је да буде одржан у уторак, али су представници појединих регија најавили да неће доћи на састанак, па смо били приморани да одгодимо сједницу. Нову ћу заказати за уторак и надам се да ће бити одржана, те да ћемо разговором приближити ставове. Вјерујте, уопште ми није битно ко ће ме наслиједити, само желим да достојанствено одем са чела Савеза - рекао је Милићевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана