Због пропуста Скијашког савеза БиХ, одгођен Европа куп на Јахорини

Срна
Због пропуста Скијашког савеза БиХ, одгођен Европа куп на Јахорини

Јахорина - Олимпијски центар “Јахорина” саопштио је да је кандидатура овог центра за организацију Европа купа у алпском скијању одгођена за годину због пропуста Скијашког савеза БиХ.

У саопштењу се наводи да је разлог одгађања овог веома битног такмичења како за Јахорину, тако и за цијелу БиХ, пропуст у мјерењу времена током Европског олимпијског фестивала за младе /ЕЈОФ/, што је била одговорност Скијашког савеза БиХ.

Директор Олимпијског центра “Јахорина” Дејан Љевнаић је, након састанака у Цавтату, у оквиру ФИС конференције са представницима Међународне скијашке федерације и техничким делегатима, рекао да је непријатно изненађен и разочаран овом информацијом.

“Сматрам да, због одговорности Скијашког савеза БиХ, у овом случају заиста губимо много”, рекао је Љевнаић и подсјетио да Олимпијски центар свакодневно улаже напоре да се Јахорина представи на најбољи могући начин, те да је након завршетка ЕЈОФ-а добио највише оцјене за припрему борилишта.

Он је додао да изражава жаљење због слабе обавијештености и лоше сарадње са Савезом БиХ у вези са дешавањима на Јахорини.

“Ми ћемо наставити да се боримо да представљамо Јахорину на најбољи могући начин, да бисмо оправдали повјерење и инвестиције које је Влада Републике Српске, уз помоћ /српског члана Предсједништва БиХ/ Милорада Додика, омогућила за ову планину”, рекао је Љевнаић.

Љевнаић је са представницима менаџмента Олимпијског центра “Јахорина” посјетио ФИС конференцију која се од 28. маја до 1. јуна одржава у Цавтату у Хрватској.

Циљ ове посјете је, како се наводи, одржавање позитивног континуитета учешћа Олимпијског центра “Јахорина” на ФИС конференцијама, представљање Јахорине у најбољем свјетлу, али и лобирање да се Европа куп на Јахорини уврсти у календар већ слиједеће године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана