Завршено пето издање Бањалука ледис опена 2018.: Бајерлова узела трофеј и 18 бодова

Милан Зубовић
Завршено пето издање Бањалука ледис опена 2018.: Бајерлова узела трофеј и 18 бодова

Бањалука - Чешка тенисерка Михаела Бајерлова побједница је петог издања турнира Бањалука ледис опен 2018. који је одржан на теренима ТК Бањалука.

Она је у финалу била боља од Јапанке Сатсуки Такамуре резултатом 6:2, 6:1 и тако освојила 18 бодова за WTA листу на којој је прије почетка турнира држала 639. позицију на свијету са 35 бодова, па је очекује велики скок.

- Турнир је био изузетно квалитетан док сам из кола у коло подизала форму, играла све боље и боље и стигла до трофеја. Жријеб ми се отворио јер на мојој страни није била тенисерка први носилац, што ми је доста значило. Финални меч добро сам отворила иако је на самом почетку противница сјајно играла, али сам успјела да ријешим први сет у своју корист. Након што сам повела у другом, она није могла да се врати и част ми је што сам тријумфовала у Бањалуци - изјавила је Бајерлова која је била постављена за трећег носиоца.

Јапанка је била четврта костурашица турнира и послије неколико добрих мечева није успјела да дође до краја.

- Хвала организаторима на добром турниру и жао ми је што нисам успјела да га освојим. Разлог за то је велики умор пошто сам доста претходних мечева одиграла у три сета, тако да сам била доста физички потрошена, што се осјетило у финалу. Надам се да ћу се вратити у Бањалуку идуће године и остварити бољи резултат, односно освојити пехар - истакла је Такамура која је прије доласка у град на Врбасу држала 672. позицију на WТА листи.

Чехиња је у финалу била много сигурнија док ју је служио сервис. Тенисерка из Јапана држала се у првом сету до резултата 2:2, када је Бајерлова направила брејк и затим освојила девет гемова у низу. При резултату 5:0 у другом сету за Чехињу Такамура је направила брејк, али је новим брејком Бајерлова стигла до титуле.

Повећање буџета

Ове године оборен је рекорд по броју играчица у квалификацијама, што свједочи о његовом расту, али због промјена такмичења под окриљем WТА организатор планира да идуће године повећа наградни фонд са овогодишњих 15.000 на 25.000 америчких долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана