Завршен Међународни рукометни камп “Небојша Граховац”: Звијезде одале тајне клинцима

Синиша Котараш
Завршен Међународни рукометни камп “Небојша Граховац”: Звијезде одале тајне клинцима

Јахорина - Рукометна академије “Небојша Граховац” организовала је ове године, први пут, седмодневни Међународни камп, на којем је учествовало 58 дјечака и дјевојчица.

Са клинцима из Француске, Шведске, Норвешке, Хрватске, Србије и БиХ, на Јахорини су, осим сјајног голмана, радили и његови некадашњи саиграчи, Ђорђе Стевановић, Бакир Буљугија и Едхем Сирћо, те доктор рукомета, Сања Бајгорић из Мостара. Осим тога неколико тренинга са полазницима су обавили Марио Блажевић, Марко Панић, Владимир Врањеш, Мирсад Терзић, селектор репрезентације БиХ Билал Шуман, те бивши репрезентативац Француске Грегори Детре.

- Камп је трајао седам дана и добили смо изузетно позитивне оцјене. Настојали смо да полазницима омогућимо нешто другачији приступ, па смо имали ментална предавања, као својеврстан вид тренинга, на којима се говорило о томе како се треба правилно мотивисати за врхунске резултате, како треба правилно ући у утакмицу и слично. Уз то професор Универзитета у Тузли Мурис Ђуг одржао је и предавања о здравој исхрани, намијењеној искључиво спортистима, као и о правилном раду у теретани за све узрасте - истакао је Граховац.

Некадашњи чувар мреже Приједора и бањалучког Борца, те репрезентативац БиХ, са поносом истиче да су сама дјеца веома позитивно оцијенила све оно што су на Јахорини доживјела у претходних седам дана.

- Добили смо од самих полазника заиста добре оцјене, а када је тако, онда сам још задовољнији. Нисам баш очекивао оволико, али морам да кажем да су то моје колеге и пријатељи дигли на један много виши ниво. Желио бих и да захвалим начелнику општине Пале Бошку Југовићу, који нам је уступио тамошњу дворану. Оно што мене посебно чини поносним је чињеница да већ сада имамо наговјештај да би овај камп наредне године могао да буде организован у двије смјене. Већ сада је интересовање велико, траже се информације у вези са наредном годином, што нама свима даје додатни стимуланс да наставимо са овим радом - закључио је Граховац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана