Žarko Milaković, novi-stari trener Igokee: Pozitivna trema pred debi u Zagrebu

Milan Zubović
Žarko Milaković, novi-stari trener Igokee: Pozitivna trema pred debi u Zagrebu

Laktaši - Novi-stari trener Igokee Žarko Milaković priznao je da ima malo treme pred meč sa Cedevitom, na kojem će debitovati u ABA ligi.

Do sada je samostalno vodio ekipu u Ligi BiH i bio pomoćnik Nenadu Trajkoviću na mečevima Jadranske lige, a priliku da se pokaže imaće na veoma teškom gostovanju u Zagrebu protiv ekipe koja se malo stabilizovala promjenom trenera te je slavila protiv Limoža u Evrokupu.

- Ima pozitivne treme i želja mi je da se dokazujem svaki dan u poslu koji radim odavno, mada tek sada ulazim u seniorsku košarku iz omladinskih kategorija. Vodio sam ekipu prošle sezone u završnici prvenstva BiH, gdje smo imali cilj da afirmišemo mlade igrače i nismo mnogo obraćali pažnju na plasman, dok sada želimo da budemo bolji i situacija je bolja nego što je bila prije - izjavio je Milaković.

Kazao je da su ove sedmice prvi put trenirali kompletni, dok očekuje da posljednje pojačanje Latavijus Vilijams i povratnik Džimi Gevin odigraju mnogo bolje nego na prošlom meču sa FMP-om, koji je Trajkovića koštao posla.

- Sa Gevinom smo imali nezahvalnu situaciju jer nismo imali podatke o Kronovoj bolesti, koju ima, mada je on dobio dozvolu ljekara da može igrati i pokušava da se uklopi. U prošlom meču nije bio na očekivanom nivou, baš kao ni Vilijams, koji bi trebalo da bude jedan od nosilaca ove ekipe. Jako dobro je trenirao tokom sedmice i ušao u ritam nakon dolaska te očekujemo dobre igre - istakao je Milaković.

Na pomenutom meču s ekipom iz Železnika Dalibor Ilić igrao je na poziciji krila, dok je do tog susreta najviše korišćen kao krilni centar.

- On je polivalentan igrač koji može da pokriva više pozicija i treba da se rastereti da li je trojka ili četvorka. Kroz rad će naći sebe, a tu su stariji igrači da mu pomognu. To ne znači da svi treba da budemo okrenuti njemu, već da igramo dobro i da se on kroz to izgradi - kazao je Milaković.

Njihov naredni rival promijenio je trenera i Slaven Rimac više šansi daje hrvatskim igračima Domagoju Bošnjaku, Ivanu Katiću i Toniju Perkoviću.

- Vratio ih je iz B tima, koji igra prvenstvo Hrvatske, što je logično jer klubovi na ovim prostorima treba da se oslone na domaće igrače i što je više njih u klubu to je bolje, dok bi stranci trebalo da daju kvalitet više. Cedevita je angažovala mnogo stranaca na početku sezone i nisu prihvatali uloge koje su im bile namijenjene. Posljednji je stigao Džejkob Pulen, koji je ranije pružao dobre partije, pa su sada okrenuti njemu i Džastinu Kobsu, kao i Džejmsu Belu, koji je poenter, dok Eldžin Kuk, Andrija Stipanović i Karlo Žganec imaju manje minuta. Ipak, okrenuti smo sebi da izvučemo maksimum i nadamo se pobjedi - naglasio je Milaković.

Jedna pobjeda u Zagrebu

Gostovanje kod Cedevite za Igokeu je jedno od najtežih jer je slavila samo jednom, i to prošle sezone, a odigrala je sedam mečeva u Zagrebu. Zanimljivo je i to da protiv “vitamina” nikada nisu slavili pred svojom publikom u Laktašima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana