Vojvodić ne smanjuje intenzitet treninga

Siniša Kotaraš
Vojvodić ne smanjuje intenzitet treninga

Banjaluka - Fudbaleri Borca završili su pripreme u Antaliji, gdje su pokazali da su već sada sposobni da se na terenu suprotstave i, bar na papiru, jačim rivalima od sebe.

U četiri odigrane utakmice Banjalučani su ostvarili tri pobjede, protiv rumunskog trećeligaša Čikzerede (1:0), ruskog superligaša Ahmata iz Groznog (2:1), te ukrajinskog premijerligaša Arsenala iz Kijeva (1:0), a jedini remi zabilježen je u susretu sa bugarskim prvoligašem Vitošom, kada je bilo 2:2.

Ipak, šef stručnog štaba “crveno-plavih” Darko Vojvodić istakao je da je njemu bilo mnogo važnije da se igrači u Turskoj dobro pripreme nego kako će se završiti kontrolne utakmice.

- Prevashodno, u Antaliju smo išli da se igrači što bolje pripreme, a igrali smo utakmice danima kada je trebalo da budemo slobodni. Prije svakog meča imali smo dva jaka treninga i vidjelo se da su igrači perfektno pripremljeni. Ovaj intenzitet nećemo smanjivati, jer je proljećni dio prvenstva Republike Srpske dugačak i veoma zahtjevan i moramo da budemo u treningu i formi, baš kao što smo to bili u toku jesenjeg dijela sezone - naglasio je Vojvodić.

Strateg prvoligaša sa Gradskog stadiona rekao je i da je u Antaliji obavljeno sve ono što je planirano, a posebno je pohvalio igrače koji se ni u jednom momentu nisu požalili na žestok tempo treninga.

- Meni je najvažnije da su igrači, umorni od treninga, bez problema istrčali sve utakmice, te da nisu bili inferiorni u odnosu na protivnike koji, bar na papiru, vrijede i po nekoliko desetina puta više od nas - podvukao je Vojvodić.

Govoreći o igračima koji bi trebalo da budu nosioci igre na proljeće, Vojvodić je naglasio da sve ima u glavi, ali da neće još javno da govori o tome.

- Startnu postavu odavno znam, ali neću da je otkrivam. Svi fudbaleri imaju svoju šansu da se dokažu i nametnu i samo od njih zavisi da li će i koliko igrati. Ne volim nikoga da ističem, ali moram reći da me je Dejan Zarić prijatno iznenadio, dok je Kenan Topolović potvrdio da je riječ o velikom talentu i trenutno jednom od najperspektivnijih golmana u BiH i vidim ga u dresu reprezentacije. Sa druge strane od Bojana Burazora i Aleksandra Popovića očekujem mnogo više i oni će hitno morati da se vrate na prošlogodišnji nivo - kategoričan je Vojvodić.

Prvotimci Borca dobili su samo slobodnu nedjelju, a već od danas nastavljaju da rade, dva puta dnevno. Narednu provjeru Banjalučani će imati 19. februara, u Sloveniji, gdje će odmjeriti snage sa Olimpijom iz Ljubljane.

Pojačanja opravdala očekivanja

Prema riječima sportskog direktora Borca Marka Maksimovića odavno se nije dogodilo da su sva pojačanja opravdala dolazak u klub.

- Iskreno, svi igrači koje smo doveli, od Almedina Ziljkića, preko Zorana Milutinovića pa do Stojana Vranješa apsolutno su opravdali povjerenje. Doduše, riječ je o pripremama, ali sam ja siguran da će oni to dokazati i u prvenstvu. Što se tiče prelaznog roka, uradili smo odličan posao i sada to treba da pretočimo u rezultat. Pripreme su pokazale kakav će Borac biti u proljećnom dijelu, jak, silovit i efikasan. A ako bude sve kako treba, na ljeto ćemo dovesti, i to samo ako baš bude neophodno, još po neko ciljano pojačanje - pojasnio je Maksimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana