Владан Даниловић, Млади фудбалер Борца: Добра осјећај када усрећиш навијаче

Данијел Радујковић
Владан Даниловић, Млади фудбалер Борца: Добра осјећај када усрећиш навијаче

Бањалука - Иако још нема пуних 18 година, Владан Даниловић добио је повјерење тренера Борца Вулета Тривуновића и већ у првом мечу прољећног дијела Прве лиге РС му се одужио голом против Текстилца којим је донио три бода својој екипи.

Даниловићу је ово друга полусезона у клубу, а у Бањалуку је дошао прошлог љета из Сутјеске са само 17 година. Добро је одрадио зимске припреме, чиме је заслужио мјесто у стартних 11, а након тога у Дервенти је дошла награда у виду дебитантског гола за Борац којим је клуб учврстио на лидерској позицији. Погодак је прославио са тренером Тривуновићем који му је дао шансу и вјерује у њега.

- Не постоје ријечи којима бих могао да опишем колико је добар осјећај када усрећиш људе који навијају за тебе са трибина. То нема цијену. Вуле је, прије свега, велики човјек, па тек онда тренер. Много га цијеним, има повјерење у мене и у све играче, а поготово млађе којима жели да помогне и да изведе на прави пут. Са њим сам прославио гол и на неки начин одужио му се што има повјерење у мене и што ме ставља у стартну поставу - рекао је перспективни Даниловић.

Није му било лако када је прошлог љета дошао у Борац, али како је казао уз подршку тренера и искуснијих саиграча успио је да се навикне на услове рада у Бањалуци и почне давати свој максимум на терену.

- Почетак, као и сваки, је био тежак, али временом сам се афирмисао и навикао на све. За сада сам стварно и више него задовољан. Старији саиграчи попут Асмира Авдукића, Бориса Распудића, Бојана Пузигаће и осталих су људи који ће вам у сваком тренутку помоћи ван терена, а наравно и на терену. Цијеним их много стварно и мислим да се доста тога може научити од њих, а поготово ми млађи који мислимо направити нешто у фудбалу - додао је Даниловић.

Врло млад је дошао на велику сцену и у велики клуб, али то му не представља проблем. За сада добро напредује, а гол у Дервенти ће му дати додатно самопоуздање.

- Треме, наравно, увијек има, али оне позитивне. Веома ми је драго што стручни штаб и екипа имају вјеру у мене и то ми даје ту додатну снагу - истакао је Владан.

Наредног викенда Борац ће играти дерби кола са другим тимом на табели Рудар Приједором, а Даниловић ће морати паузирати због трећег жутог картона. Нада се да његови играчи могу славити и тако побјећи "рударима" на девет бодова разлике.

- Нажалост, у Дервенти сам добио жути картон и шеф неће моћи рачунати на мене. Међутим, ми увијек идемо на побједу, ми смо Борац и знамо шта нам је циљ у свакој утакмици и мислим да бисмо побједом у овом мечу били ближи пласману у Премијер лигу - закључио је Даниловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана