Високе амбиције одбојкашица Бањалука Волеја: Са Башићем ни Европа није далеко

Синиша Котараш
Високе амбиције одбојкашица Бањалука Волеја: Са Башићем ни Европа није далеко

Бањалука - Универзитетски одбојкашки клуб Бањалука Волеј представио је веома амбициозан план за прољетни дио сезоне 2018/19, а свакако да је његов најпривлачнији дио излазак у Европу како би на тај начин било обиљежено десет година од његовог настајања.

У ту сврху, челници клуба су ангажовали најпознатије име бањалучке одбојке, некадашњег репрезентативца Југославије Вељка Башића, који је именован за стручног консултанта у стручном штабу. У питању је некадашњи првотимац бањалучког “Рудија Чајавца” и Младости из Загреба, са 200 наступа за репрезентацију Југославије и изузетно богатом међународном играчком и тренерском каријером, а који је тренутно селектор репрезентације Црне Горе са којом се пласирао на предстојеће Европско првенство. У клубу сматрају да с њим могу да остваре све зацртане циљеве, а и сам Башић каже да је пријатно изненађен оним што је видио, те да постоје реалне шансе да амбиције буду испуњене.

- Изузетно ми је драго што сам овдје. Након првих контаката са људима из клуба видио сам да постоји лијепа прича и стратегија да се бањалучка одбојка дигне на много виши ниво. Даћу све од себе да завршимо оно што су овдје започели прије десет година - истакао је Башић.

Он сматра да није далеко дан када ће Бањалука Волеј стићи до европске сцене.

- Екипа има перспективу, а посебно ми је драго што одбојку тренира и доста дјеце. Постоји добра организација и мислим да овај клуб ускоро може играти у Европи. Моје искуство, али и структура клуба, уз оно што сам видио на тренинзима и утакмицама, дозвољавају ми да имам високо мишљење о овом питању - рекао је Башић.

На основу богатог искуства стеченог кроз године рада у иностранству, истиче како је основна разлика између овдашње одбојке и оне европске у финансијама.

- Садашња екипа са једним или два појачања може да конкурише за Европу. Не, додуше, за Лигу шампиона, али неко лакше такмичење да. Битно је само да се направи искорак - закључио је Башић.

Директор Бањалука Волеја Душко Овука нагласио је како је резултатски циљ пласман у три финала ове сезоне.

- Један смо већ остварили, а то је финале Купа РС, у којем смо, нажалост, поражени од Бимал Јединства. Други је да изборимо финале Купа БиХ, а и ту смо на корак од остварења јер смо се, заједно са Брчанкама, пласирали на завршни турнир. И на крају, треће финале је оно у плеј-офу и надам се да ћемо и за трећи трофеј играти против Јединства - подвукао је Овука.

Бањалучанке су одавно у тренажном процесу, а други дио сезоне стартује већ овог викенда када Бањалука Волеј гостује у Гацку.

- Очекује нас тешко гостовање, али се не бојимо. Екипу Гацка смо у Бањалуци савладали са максималних 3:0 и вјерујем, без обзира на то што су се оне појачале, како наша побједа неће доћи у питање - нагласила је капитен Бањалука Волеја Весна Црнчевић.

Промоција календара

На дружењу са новинарима УОК Бањалука Волеј је представио и јединствени илустровани календар који је настао у сарадњи са креативном агенцијом “Плеј тим”. Илустрације за календар, који је штампан у три различита формата, креирала је Милица Чвокић, а њима су на крајње симпатичан начин, кроз карикатуре, представљене првотимке и чланови стручног штаба Бањалука Волеја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана