Vico Zeljković novi predsjednik Borca

nezavisne.com
Vico Zeljković novi predsjednik Borca

Vico Zeljković, dosadašnji potpredsjednik FK Borac večeras je na vanrednoj izbornoj sjednici Skupštine kluba imenovan za novog predsjednika.

On će na ovoj poziciji nasljediti Branka Kovačevica koji je nedavno podnio ostavku, a ista je usvojena večeras. Dosadašnji čelnici kluba Skupštini su predočili izvještaj o radu za period od 1.1.2017. do 31.05.2018. koji je takođe usvojen.

Na sjedinici Skupštine odrzanoj na Gradskom stadionu u Banjaluci osim ostavke Kovačevića usvojene su i ostavke članova Upravnog odbora Darka Milunovića, Vedrana Pušića, Damira Pušića i Svetozara Petkovića.

Odluku o učešću Fudbalskog kluba Borac naredne sezone u BH. Telekom Premijer ligi Bosne i Hercegovine donijeće Evropske fudbalske asocijacija (UEFA), odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Zeljković je prije ove odluke Saveza rekao da kakva god ona bila, Borac se sprema za narednu sezonu.

“Cilj je da do polusezone očistimo sve dugove, koji iznose oko 2,1 milion KM. Tu naravno ne ulaze struja, voda i porez. U srijedu ćemo izvršiti prozivku fudbalera i počećemo pripreme za narednu sezonu”, jasan je bio Zeljković.

On je istakao da su čelnici tima sa Gradskog stadiona nedavno imali sastanak sa Igorom Radojičićem, gradonačelnikom Banjaluke, koji je obećao pomoć Borcu.

“Ne radi se o novčanoj pomoći jer to nije realno. Grad će nam pomoći oko infrastrukture. Cilj je da do početka sezone završimo ogradu na jugu i postavimo novi semafor. Ujedno smo i tražili lokaciju za novi pomoćni teren, a uz postojeći želimo da napravimo balon. Škola Borca funkcioniše stabilno i uskoro možemo da očekujemo igrače koji će biti okosnica prvog tima Borca”, zaključio je ranije Vico Zeljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana