Велики мотив главни адут Борца

Душан Репија
Велики мотив главни адут Борца

Букурешт - Велики мотив главни је адут рукометаша Борац м:тела пред суботњи меч четвртфинала Челенџ купа против фаворизованог и реално квалитетнијег ЦСМ Букурешта (16.30 часова).

Бањалучани су у петак послије подне стигли у престоницу Румуније, гдје су навече осјетили паркет “Поливалентне дворане”, како се зове дом клубова овог спортског друштва. Без обзира на умор од пута, згуснут распоред и снагу ривала, Бањалучани су оптимисти да могу да направе солидан резултат пред реванш у “Борику”. Рецепт за такво нешто требало би да буду чврста одбрана и брза игра у нападу, са доста кретања без лопте, пошто Букурешт има врло високе и јаке дефанзивце, а, самим тим, и нешто спорије. С обзиром на то да већина првотимаца Борца нема много искуства играња оваквих утакмица, важан ће бити утицај Бојана Љубишића и Дејана Унчанина. Први је вјероватно најистакнутији појединац ове сезоне, а, као по правилу, најрасположенији је онда када је најважније, док се за још искуснијег Унчанина може рећи све исто, само када је у питању игра у нападу.

- Свјесни смо да је противник врло јак и опасан, састављен од стварно квалитетних и искусних играча, али нема предаје. Даћемо све од себе да изборимо што повољнији резултат како бисмо се ипак ми питали у реваншу пред нашим навијачима - рекао је Унчанин.

Румуни су права легија странаца јер имају играче из осам различитих земаља, укључујући и двојицу Бразилаца, који су били позитивно изненађење на минулом Свјетском првенству. Средњи бек Енрике Тешеира и пивот Рикардо Позер највеће су пријетње у нападу уз другог средњег бека, натурализованог Шпанца Александера Тијуманцева. Баш као и Борац, и Румуни су имали врло згуснут распоред у претходних тридесетак дана.

- То је незгодна ствар за обје екипе, али нећемо да придајемо значај умору пред овакву утакмицу. Како је нама, тако је и њима, само мислим да ћемо ми бити више мотивисани јер вјерујем да су они увјерени у пролаз, што умије да буде незгодно - рекао је Унчанин. 

С екипом у Букурешт није отпутовао млади средњи бек Марко Лукић, док Горан Даничић има проблема са повредом, али би требало да буде у стању да помогне друговима.

Цртице

- Предсједница Спортског друштва ЦСМ Букурешт је прослављена атлетичарка Габријела Сабо

- Женски клуб ЦСМ Букурешт један од најбољих у Европи, а дрес овог клуба носе Андреа Лекић и Драгана Цвијић

- Некадашњи голман Борца Марио Блажевић тренер чувара мреже румунског клуба

- Шест марака кошта најјефтинија улазница за меч у Букурешту

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана