Већина играча Борац м:тела жели да остане

Душан Репија
Већина играча Борац м:тела жели да остане

Бањалука - Рукометаши Борац м:тела нису успјели да освоје титулу шампиона БиХ јер је Извиђач у одлучујућем мечу био бољи са 24:22, али могу да буду поносни на све што су урадили током једне од најдужих сезона коју су одиграли.

Иза њих је чак 68 утакмица, од којих су 54 такмичарске, а успјели су да освоје Куп БиХ и догурају до четвртфинала Челенџ купа, уз наступ на финалном турниру Купа РС и у финалу првенства БиХ. Јасно је да је послије свих напора одмор најпречи, како играчима тако и стручном штабу на челу са тренером Мирком Микићем, који ипак не може да не размишља корак унапријед. Млади тренер водиће Борац и у новој сезони, па је природно да већ кује планове какав састав ће имати на располагању. Од раније се зна да ће “црвено-плави”дрес раздужити Срђан Мијатовић и Деан Шешић, који одлазе у Шпанију односно Словенију, а како незванично сазнајемо, њиховим стопама кренуће Горан Даничић.

- Можда је мало рано да причамо о именима, али могу да кажем да бих волио да задржим бар 80 одсто екипе. Момци су показали да имају одређен квалитет и што је најважније да постоји много простора за напредак. Биће промјена, неки играчи су већ отишли, неки ће отићи, али је најважније да велика већина жели да настави започети посао - рекао је Микић.

Већини играча истекли су уговори, али би према првим информацијама Милан Дакић, Стефан Миљковић, Бојан Рађеновић, као и капитен Ђорђе Ћелић жељели да продуже сарадњу па је на потезу управа клуба. Харис Буљина има уговор на још једну сезону. Ближи останку су Срђан Савић, Милош Њежић и голман Слађан Суботић, а у клубу рачунају и на плејаду младих играча који су се афирмисали ове сезоне. Један од кључних задатака свакако је наставак сарадње са искусним голманом Бојаном Љубишићем.

- Имајући у виду цијелу ситуацију, распоред и број утакмица, момци су извукли најбоље што се могло. Надам се да ћемо се идуће сезоне подићи на још  виши ниво, а прве процјене говоре да нам је за то потребно око милион и по марака годишње. Ове смо имали између 700 и 800 хиљада КМ и направили смо доста добрих ствари, а са додатним новцем сигурно бисмо још више. Много нам значи и само писмо подршке српског члана предсједништва Милорада Додика, које је послао уочи меча у Љубушком, а вјерујем да ћемо успјети у намјери стварања клуба који би играо врло запажену улогу у Челенџ купу, можда да дођемо и до трофеја. Више о свему знаћемо идуће седмице послије управног одбора - рекао је предсједник клуба Саша Кондић.

Микић је руководству клуба већ доставио списак жеља, а није тешко закључити која позиција је најдефицитарнија.

- Одласком Шешића и повлачењем Дејана Унчанина настала је велика празнина на позицији лијевог бека. Доласци су у директној вези са одласцима, али мислим да би три или четири циљана појачања уз очекивани напредак постојећих снага подигла наш ниво игре - рекао је Микић.

Унчанину мјесто у клубу

Утакмица у Љубушком била је посљедња у каријери за легенду клуба Дејана Унчанина, који је раније одлучио да ће се дефинитивно повући на крају ове сезоне.

- Није мала ствар када са 42 године играте на нивоу као што  је Дејан играо. Мислим да би могао још, али то је његова одлука. Част ми је што сам са таквим човјеком дијелио свлачионицу и што ми је помогао на почетку моје тренерске каријере. Свих ових година био је примјер младима, образац по којем бих васпитао сваког рукометаша. Борчево је дијете, дао је много клубу, бар онолико колико је клуб њему па навијам за опцију да и даље остане дио Борчеве породице - рекао је Микић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана