Ватерполисти Бањалуке потребно 4.500 евра за котизацију

Милан Зубовић
Ватерполисти Бањалуке потребно 4.500 евра за котизацију

Бањалука - Освајањем треће узастопне титуле шампиона БиХ, а четврте укупно, ватерполисти Бањалуке поново су стекли право да наступе у квалификацијама за Лигу шампиона, које ће бити одржане средином септембра.

Бањалучани су прошле године били домаћини првог квалификационог турнира, али нису успјели да прођу даље и заузели су посљедње мјесто у конкуренцији пет клубова, мада су оставили добар утисак у дуелима са много квалитетнијим екипама. Да ли ће наступити ове године, биће познато до краја ове седмице.

- За излазак у Европу потребно нам је 4.500 евра за котизацију и очекујем помоћ Министарства породице, омладине и спорта јер сами не можемо да платимо тај износ. Нису у питању мала средства, али нису ни претјерано велика, као што је случај у осталим спортовима. Шансе да ћемо играти сада су пола-пола. Као прваци можемо да играмо само у квалификацијама за Лигу шампиона и не можемо у ЛЕН куп, а уколико не будемо играли, бићемо кажњени баш као и савез - изјавио је тренер Бањалуке Слободан Граховац.

Нагласио је да однос институција на нивоу БиХ према њиховом клубу није на завидном нивоу.

- Без обзира на то што смо прваци БиХ, од Министарства цивилних послова БиХ никада нисмо добили ниједну марку, иако би требало, мада ништа не очекујемо јер су нас тотално занемарили. Нису нам потребна велика средства, већ само да нам уплате котизацију. Срамота је да немамо никаквих бенефиција као шампиони - рекао је Граховац.

Додао је да се могу поново кандидовати за домаћинство, али то вјероватно неће урадити.

  • Могли бисмо се кандидовати, мада би за екипу боље било да путује на гостовање и тамо игра утакмице и тако стекне ново искуство, а и прошле године били смо домаћини - казао је Граховац.

Услови

Слободан Граховац је изразио незадовољство условима на бањалучком Градском олимпијском базену.

- Имамо касни термин на ГОБ-у и немамо нормалне услове за рад јер немамо довољне димензије игралишта. Изузети смо их свих договора надлежних, који као да не желе да нам помогну. Стигли смо до четврте титуле, треће заредом, и вјерујем да ћемо држати примат наредних пет година - рекао је Граховац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана