Ватерполисти Бањалуке без оптерећења крећу у такмичење

Милан Зубовић
Ватерполисти Бањалуке без оптерећења крећу у такмичење

Бањалука - Утакмицом против ЖАК-а из Кикинде ватерполисти Бањалуке започеће четврту сезону у Првој Б лиги Србије.

Меч првог кола на распореду је сутра од 20 часова на Градском олимпијском базену, а Кикинђани ће допутовати и са пионирском екипом, која ће одмјерити снаге са вршњацима из Бањалуке. Ове сезоне лига неће бити подијељена у двије групе, као што је то раније био случај, већ ће се клубови такмичити у једној. Умјесто планираних десет, лига ће бројати девет клубова јер је Гоч одустао због недостатка финансија. Након 18. кола доћи ће до подјеле лиге, па ће бити формиране двије групе. Прву ће чинити састави који су били пласирани од првог до петог мјеста, а другу остали тимови са табеле.

- Ове сезоне лига ће бити квалитетнија него раније јер долазе млади играчи који су доста добро физички спремни, а скупљање свих екипа у једну лиги подигло је квалитет. За нас ће то бити нови изазов да се покажемо у што бољем свјетлу, направимо бољи резултат него прошле сезоне и што боље спремимо за првенство БиХ, кроз које можемо да изборимо наступ у европским такмичењима, што нам је жеља. Нисмо оптерећени пласманом међу пет најбољих, али ћемо искористи шансу уколико нам се пружи - изјавио је тренер Бањалуке Слободан Граховац.

Пред ову сезону Бањалучани су пријавили 30 играча, али тренер неће моћи да рачуна на двојицу у уводном мечу.

- Повријеђен је Срђан Стевандић, док Далибор Амиџић има приватних обавеза и питање је хоће ли моћи да игра. Генерално, није било великих промјена у играчком кадру, окосница екипе остала је на окупу, а вратио нам се Мирко Ћурлић, који је уједно и тренер млађих категорија - казао је Граховац.

Имају амбицију да се други тим Бањалуке укључи у Јадранску лигу када се за то стекну услови.

- Једини смо клуб из Бањалуке који је освојио Куп и првенство БиХ прошле сезоне и наш циљ је да ојачамо другу екипу, која би се у неко догледно вријеме, када буде довољно средстава, такмичила у Јадранској лиги. Она је прије свега развојна лига, јер из ње нема проласка ка евротакмичењима као што је то, рецимо, случај са кошаркашком АБА лигом - казао је Граховац.

Учесници

Поред Бањалучана, ове сезоне у Првој Б лиги Србије такмичиће се четири клуба из Београда: Палилула, Дорћол, Сингидунум и Нови Београд, а ту су још Спартак из Суботице, кикиндски ЖАК, ваљевски Валис и крушевачка Расина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана