Vanredna skupština PFS Banjaluka biće vrlo zanimljiva

Darko Pašagić
Vanredna skupština PFS Banjaluka biće vrlo zanimljiva

Banjaluka - Potpredsjednik Krupe Dragomir Ilić i predsjednik Borca Vico Zeljković za sada su jedina dva kandidata za predsjednika Područnog fudbalskog saveza Banjaluka, a dan prije izbora obojica tvrde da će bez problema dobiti dovoljan broj glasova.

Vanredna izborna sjednica Skupštine PFS Banjaluka biće održana sutra, a i Ilić i Zeljković vjeruju da imaju podršku bar 20 od 29 delegata.

- Smatram da sam 23-godišnjim radom u fudbalu zaslužio da vodim savez. Razgovarao sam sa klubovima i, iskreno, očekujem da ću dobiti povjerenje više od 20 delegata. Vjerujem da u klubovima banjalučke regije nisu zaboravni i da se svi sjećaju da je svakom do njih Krupa kada je god mogla izašla u susret - naglasio je Ilić.

Ukoliko dobije povjerenje delegata, kaže da će mu prvi zadatak biti da PFS Banjaluka što prije izađe iz opozicije i pređe u poziciju u okvirima FSRS, te da će model koji funkcioniše u Krupi preslikati u PFS Banjaluka.

Sa druge strane, Zeljković je naglasio da Borac mora biti perjanica PFS Banjaluka, ali i FSRS, tako da je njegov izbor normalan slijed događaja.

- Razgovarao sam sa predstavnicima 20 klubova i od svih imam podršku, tako da očekujem ubjedljivu pobjedu. Svima je jasno da se nešto mora promijeniti jer su Banjaluka i Borac već deset godina opozicija, a moraju da budu najveći fudbalski centar i klub u RS. Ako budem izabran, odmah ćemo smanjiti kotizacije za 50 odsto, a siguran sam da ćemo brzo pronaći i sponzora Treće lige, grupa Banjaluka. Već smo u pregovorima da izgradimo dva pomoćna terena kojima bi rukovodio PFS Banjaluka, ali samo u slučaju da budem izabran. Ukoliko tako ne bude, ostaće Borcu, a lokacija je pored novog Tržnog centra “Delta” - dodao je Zeljković.

Propozicije

Vanrednu izbornu sjednicu skupštine raspisao je suspendovani predsjednik PFS Banjaluka Draško Ilić 13. septembra, a dan kasnije Vico Zeljković sakupio 15 potpisa koliko je bilo potrebno za sazivanje skupštine. Na sjednici pravo glasa ima 28 delegata iz isto toliko klubova, te jedan delegat koji predstavlja sudijsku organizaciju PFS Banjaluka. Da bi bilo dobijeno povjerenje glasača, potrebno je u prvom krugu ostvariti natpolovičnu većinu, što znači osvojiti 15 glasova bez obzira na to koliko bude bilo prisutno delegata. Ukoliko se to ne desi, glasanje se ponavlja i to na taj način da je pobjednik onaj ko dobije natpolovičnu većinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana