Успјеси Слогe из Горњег Црњелова плод напорног рада

Дарко Пашагић
Успјеси Слогe из Горњег Црњелова плод напорног рада

Бијељина - Прво мјесто послије шест кола на табели прволигашког каравана и пласмани у осмину финала Купа Републике Српске и Купа БиХ биланс су Слоге из Горњег Црњелова на отварању сезоне.

Оваква сјајна остварења ријетко је ко могао очекивати од клуба који је практично прије пет година играо у најнижем рангу, Општинској фудбалској лиги Бијељина. Доласком на чело клуба Златка Крбањевића почео је препород Слоге, којем се не назире крај.

- Ови успеси на почетку сезоне нису случајни и плод су дугогодишњег планирања развоја клуба. Системски се радило из сезоне у сезону, плански су довођења појачања и без обзира што клуб нема никаквих финансијских проблема никада се у Горњем Црњелову новац није расипао, већ се трошио баш плански - нагласио је шеф стручног штаба Слоге Драган Мићић.

Тако је било и овог љета, иако је прије тога клуб пласманом у Прву лигу Републике Српске остварио до сада највећи успјех.

- Као и ранијих година направљена је добра селекција. Велики број играча био је на проби и епилог тога је 12 доведених појачања са којима смо стварно направили респектабилан клуб. Првенствени циљ нам је био да имамо екипу која ником неће бити лак плен, али искрен да будем нисмо очекивали баш овако успешан старт - наставио је Мићић.

Искусни стручњак је нагласио да је екипа чврсто на земљи и да очекује да се настави у истом ритму.

- Покушаћемо да будемо што бољи на сва три фронта, а видећемо докле ћемо стићи. Сада нам предстоје два веома тешка првенствена сусрета, али ми размишљамо само о првом у којем дочекујемо Козару. Не треба о Градишчанима трошити пуно речи, али било би одлично да их побиједимо и тако у сјајној атмосфери отпутујемо на дерби у Бањалуку против Борца - додао је Мићић.

Бугарска и Турска

И док многи клубови у Српској и БиХ муку муче са финансијама и како ће пронаћи средства да током паузе оду на припреме у Слоги из Горњег Црњелова немају тих проблема. Још као трећелигаш су ишли на припреме у Бугарску, а као друголигаш у Турску.

- Могли смо и овог лета да бирамо, где ћемо на припреме, али смо у договору са Управом клуба и председником Златком Крбањевићем одлучили да останемо овде, а да непотрошени новац уложимо у куповину квалитетних појачања. То се показало као пун погодак - нагласио је тренер Драган Мићић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана