Управа Борца одлази, навијачи протестују

Дарко Пашагић
Управа Борца одлази, навијачи протестују

Бањалука - Недобијање лиценце за играње у Премијер лиги чини се изазвало је ланчану реакцију на Градском стадиону у Бањалуци, што је довело до тога да је ситуација у Борцу све лошија и лошија.

Због тога је предсједник “црвено-плавих” Бранко Ковачевић за 11. јун сазвао Скупштину клуба којој ће понудити мандат на располагање и од тог дана неће бити више први човјек клуба који би 4. јула ове године требао да прослави 92. рођендан. Да ситуацију буде још гора по клуб богате прошлости и неизвјесне будућности највјерније присталице Борца и грађани Бањалуке јавним протестом изразили су незадовољство цјелокупном ситуацијом. Њих неколико стотина почели су окупљање у парку “Петар Кочић” и мирном шетњом уз навијачке пјесме и скандирање “Управа напоље!” и “Не дамо Борац” отишли су до платоа испред Народног позоришта, гдје је договорено да се поново окупе у недјељу у 19 часова на Тргу Крајине. Међу окупљенима су били и садашњи првотимац Бојан Пузигаћа, те бивши играчи Борис Распудић, Александар Субић, Дарко Малетић, Предраг Дивљак, Жељко Врањеш, Веселин Ковачевић.

- Поруке навијача су јасне, али искрен да будем не знам ко је у овом тренутку у стању да помогне. Навијачке жеље су једно, а стварност друго, јер они сигурно нису ти који могу набавити новац. Као појединац сам небитан, одлазим са мјеста предсједника, јер немам рјешење. Клуб сигурно вапи за неким ко ће да обезбиједи финансије, а видјећемо да ли постоји такав неко - истакао је Ковачевић.

Још једном се осврнуо на навијаче.

- Галама, повици и суви транспаренти сигурно не могу помоћи. Борац има много навијача и симпатизера, а могу му помоћи на тај начин да скупе новац. Ако их има 15.000 нека дају по 100 марака и ето 1.500.000, који су нам потребни да се ријешимо практично дугова према свих повјериоцима, осим Пореске управе, “Електрокрајине” и “Водовода” са којима је договор могућ. Ако, би сакупио тај износ брзо сигуран сам да би Борац и наредне сезоне играо Премијер лигу, а навијачи би постали симболи спортске Бањалуке, а и добили би могућност да убудуће управљају клубом - рекао је Ковачевић.

Међутим, по његовим ријечима све су то нереалне опције.

  • Оно чега се највише бојим је да 11. јуна не буде уопште кандидата да ме замијени. Нико не жели “врућ кромпир”, а у случају Борца он је ужарен - додао је Ковачевић.

Петковић

Члан Главног одбора СДС-а Александар Петковић оцијенио је да се спорт у Бањалуци годинама урушава, те да се то посебно односи на спортска друштва Борац.

- Уништени су кошаркашки и рукометни клубови Борац, Боксерски клуб Славија, а сада и Фудбалски клуб Борац - рекао је Петковић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана