Умичевић више није предсједник

Душан Репија
Умичевић више није предсједник

Бањалука - Предсједник Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умичевић поднио је оставку, чиме је продубљена криза, а како стоје ствари, могла би чак да буду обустављена такмичења под окриљем РС РС.

Како Основни суд у Бањалуци до понедјељка није одлучио да ли је Умичевићев избор на мјесто предсједника легалан или није, он је ријешио да прекине пат позицију. На његов избор жалило се бивше руководство, на шта је ново руководство суду послало одговор на жалбу. И ту је све стало. Бивше руководство до дан данас случајно или намјерно није запримило одговор на жалбу, које им је према закону и процедури, послао суд. Самим тим, ствари већ два и по мјесеца тапкају у мјесту.

- Од 16. јуна када сам изабран нисам имао примопредају, а била су три неуспјела покушаја, јер су одлазећи предсједник и секретар овластили адвоката који је то сва три пута избјегао, чекајући одлуку суда. Суд је пресудио у моју корист, уписао ме у регистар, те сам уписан у Министарство породице, омладине и спорта као предсједник - наводи Умичевић.

Међутим, адвокат бившег руководства се жалио на првостепену одлуку, при чему жалба због горе наведених детаља још стоји у ладици.

- То може да траје годинама. У међувремену је банка блокирала рачун РС РС на којем има око 20.000 КМ, а рачуни које треба платити пристижу. Успјели смо покренути прву и другу лигу РС, промијенити комесаре, кренути у израду новог статута, вратити судијске организације под контролу РС РС, суспендовали смо подручни савез Бањалука због нерада и самовоље. Све то, а да нисам ушао у канцеларије РС РС - навео је Умичевић.

Предсједник Слоге и Регионалног рукометног савеза Добој Војислав Рађа подржао је Умичевића и чак позвао клубове да прекину такмичење.

- Јавно позивамо све клубове у РС да обуставе такмичење, јрр ћемо на то хтјели или не хтјели бити приморани за петнаестак дана уколико суд не ријеши фамозну жалбу, који су незаконито поднијели људи познати као гробари рукомета - навео је Рађа.

Криза на свим нивоима

Маринко Умичевић се уједно повукао и са мјеста потпредсјендика РС БиХ, у којем и онако ствари не функционишу скоро никако. Како ће се даље развијати ситуација за сада нико не може да прогнозира иако смо звали неколико рукометних радника који баш нису били вољи да коментаришу катастрофално стање у најтрофејнијем спорту БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана