Умичевић нови предсједник Савеза

Душан Репија
Умичевић нови предсједник Савеза

Добој - Маринко Умичевић нови је предсједник Рукометног савеза Републике Српске и тиме би требало да буде окончана криза у овом спорту, али наредних дана тек треба очекивати буру.

Наиме, струја која не подржава Умичевићев избор или, боље речено, која је окупљена око старог руководства Савеза са предсједником Здравком Милићевићем на челу, тврди да је све урађено мимо прописа и Статута. Међутим, ново руководство се позива на члан 21. Статута РС РС. У њему се наводи да је предсједник највишег органа у управљању Савезом овлашћен да сазове сједницу уколико скупи потписе трећине делегата. Предсједник Милисав Радмиловић је то урадио, јер је скупио 30 од 66 потписа делегата, а сједници је присуствовало 35 и сви су гласали за Умичевића.

- Нећу уопште да полемишем да ли је избор легалан или не. У Статуту пишу правила која су на снази, иако тај статут има много мањкавости и можемо рећи да је у претходном периоду тумачен на разне начине. Само код нас је могуће да право гласа имају представници клубова који већ годинама не функционишу, а добрим дијелом због таквих је настао овакав метеж. Када преузмем функцију, то неће бити могуће - рекао је Умичевић.

Као први потез послије устоличења најављује ангажовање ревизорске куће која ће, како каже, до посљедње марке утврдити како се и шта радило у претходном периоду.

- Све ћемо пречешљати. Много је нелогичности, почевши од финансијског извјештаја из 2013. године када је РС РС био суорганизатор Свјетског првенства за јуниоре. Када поставимо ствари у нашем савезу, крећемо према РС БиХ. Имамо седам клубова у Премијер лиги и морамо да штитимо њихове интересе. Прави људи ће се борити за њих у Сарајеву, јер су до сада били практично препуштени на милост и немилост. Активираћемо репрезентацију РС, организовати семинаре, јер наши млади тренери имају од кога да науче, али до сада нису имали прилику. Још једном бих да поновим, сви који желе да помогну су добродошли, без обзира на то да ли су ме подржали или не - рекао је Умичевић.

У Добоју је изабрана и Комисија за примопредају дужности и већ сада је јасно да ће имати тежак посао. Досадашње руководство Савеза заказало је наставак Скупштине прекинуте 27. маја за 30. јун. Треба очекивати да се на њој појаве делегати који нису дошли у Добој.

РРС Бијељина: Ништавне одлуке

Представници Регионалног рукометног савеза Бијељина, који нису присуствовали сједници у Добоју, били су разочарани.

- Са великим разочарањем смо констатовали информацију да су рукометни радници одржали “Скупштину РС РС” без присуства генералног секретара РС РС, осам чланова Управног одбора, потпредсједнице Скупштине, као и три регионална савеза. Ради боље слике јавности желимо да истакнемо да РРС Бијељина није учествовао на такозваној “Скупштини РС РС”, те одлуке са исте сматрају ништавним. Борбу за рукомет, закон бољег, а не “јачег” смо спремни да наставимо и пред правосудним органима - наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана