Тркуља и Челица подигли три пехара

Синиша Котараш
Тркуља и Челица подигли три пехара

Нови Сад - Рукометаши Војводине наставили су доминацију у Србији па су два кола прије краја плеј-офа, побједом над Партизаном у Београду (31:23), осигурали титулу шампиона.

Новосађани су већ седми пут заредом прваци државе, а ако се томе додају и пехари намијењени освајачима Суперкупа, односно Купа Србије, онда је потпуно јасна доминација “лала”. Уз то, Војводина је и у оквиру СЕХА лиге освојила шесто мјесто, што јој је најбољи пласман откако је члан овог такмичења. Пун допринос успјесима Новосађана дала су и двојица рукометаша из Републике Српске, Душко Челица и Горан Тркуља.

- Дошао сам у Војводину као посљедње појачање и морам рећи да ми се одмах свидјела та њихова идеја и високе амбиције. И нисам се покајао ниједне секунде. Све је било онако како треба да буде у врхунском клубу. Играо сам у Загребу и уз њега, Војводина је, по мени, најбоље организовани клуб на подручју бивше Југе. Стварно је лијепа прича и волио бих да потраје што дуже - истакао је Челица.

Искусни бек каже да су “лале” у оквиру СЕХА лиге могли да направе и мало бољи резултат да није било превеликог респекта према ривалима.

- Млађи саиграчи су у лигу ушли са дозом страхопоштовања према Вардару, Загребу, Стеауи... и док су се навикли изгубили смо неколико бодова. Ипак, и овај резултат је вриједан поштовања па је шесто мјесто у оваквој конкуренцији за мене равно првом - тврди Челица.

Корпулентни пивот Горан Тркуља, каже како на почетку сезоне баш и није изгледало да ће Војводина бити толико доминантна.

- Остали ривали су се потрудили да нам отежају пут до титуле, тако да је све то на почетку било неизвјесно. Жељезничар се силно појачао, а имао је и Веселина Вујовића на клупи, Металопластика је пријетила са младом и одличном екипом, баш као и увијек неугодни и искусни тим панчевачког Динама. Ипак, успјели смо да одолимо свим противницима, стабилизујемо екипу и форму и освојимо све трофеје. Уз то, имали смо атмосферу у којој за цијелу сезону није било ниједног, па ни најмањег конфликта. Такав однос међу нама морао је да донесе резултат - нагласио је Тркуља.

 

Што старији то бољи

Прије него што ће стићи у Нови Сад Душко Челица је провео полусезону у редовима Славије из Источног Сарајева.

- Као играч Хапоел Ришона доживио сам повреду и када сам се опоравио, у договору са Израелцима сам отишао у Славију како бих се што прије опоравио. Међутим, на крају сезоне се нисмо договорили о наставку сарадње и онда је дошао позив из Новог Сада. У Војводини сам се потпуно вратио рукомету и доживио сам већ неколико пута да ми кажу како сада играм боље него прије - рекао је Челица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана