Тренер Борца бијесан: Екипа за вашар, играла на вашару

Дарко Пашагић
Тренер Борца бијесан: Екипа за вашар, играла на вашару

Бањалука - Тренер Борца Дарко Војводић био је бијесан свим што се дешавало на мечу Меморијалног турнира “Драго Ковачевић” у Жеравици у коме су Бањалучани поражени од Козаре (1:4), а колико је био љут најбоље свједочи податак да је играче извео на тренинг по повратку на Градски стадион и “почастио” касним тренингом.

Није толико био разочаран издањем својих пулена, колико понашањем главног арбитра Велибора Гиговића, који је по његовом мишљењу без већих разлога на практично пријатељској утакмици искључио Александра Радуловића и тако директно утицао на резултат.

- Прво да кажем да нисам од оних тренера којима нешто значе пријатељске утакмице, односно турнири на којима се за побједу освајају дрвене медаље. И даље тврдим да имамо најбољу екипу у лиги, посебно јаку у нападачкој формацији и то ћемо потврдити у првенству. Међутим, ово што се дешавало у Жеравици нема никакве везе са фудбалом. Отишли смо на овај турнир из респекта према људима који воде савез, а доживјели смо да се највећи клуб у Српској дочека непријатељски и да се на нама лијече комплекси. Зато док сам ја тренер више никада нећу дозволити да играмо пријатељске утакмице у срединама, гдје се не цијени име Борца - нагласио је Војводић.

Он је истакао да екипа која је истрчала на терен против Козаре сигурно више у овој формацији никада неће заиграти.

- На пут нису уопште ишли Милош Жеравица и Саша Кајкут, а Игор Аничић је био на клупи. Била је то практично склепана екипа за вашар, а слободно се може рећи да је и играла на вашару - наставио је Војводић.

Разлог за тренинг по повратку био је то што, према мишљењу искусног стручњака, играчи ипак нису трчали колико је требало.

  • Могли су показати мало више залагања, па сам одлучио да их казним са 60 минута трчања. Ако се то понови, други пут ће трчати 90, послије тога 120 минута. Желим да сви у екипи морају бити свјесни имена и грба клуба који носе. Борац је велико име и нико нема право да се недовољно труди за његов дрес - додао је Војводић, који је тако још једном потврдио да је један од ријетких који нема длаке на језику, бар када је у питању фудбал на простору Републике Српске.

Тривуновић задовољан

Козара је до побједе над Борцем од 4:1 дошла погоцима Синише Радоје у 28. и 52, Србољуба Јандрића у 66. и Милована Новаковића у 67. минуту, док је једини погодак за Борац постигао Владан Даниловић у 40. минуту.

- Без обзира на нашу високу побједу Борац је и даље главни фаворит за освајање шампионске титуле у Првој лиги Српске. Од организатора смо тражили да играмо са Борцем да бисмо у завршници припрема видјели у генералној провјери гдје смо у односу на Борац који је за све нас мјера успјеха - нагласио је Вуле Тривуновић.

З. В.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана