Требињци пуни самопоуздања: Нећемо да будемо ласте у елити

М. Зубовић, Р. Мијановић
Требињци пуни самопоуздања: Нећемо да будемо ласте у елити

Требиње/Бањалука - Неколико спортских ентузијаста, љубитеља кошарке и новинара дочекало је кошаркаше Леотара који су нови шампиони Републике Српске и чланови Лиге БиХ.

Све што је прије двије године изгледало као далеки сан сада се остварило и Леотар је поново у друштву најбољих кошаркаша БиХ. Тренер екипе Дражен Шегрт био је пресрећан због побједе, а Требињци су прошле године били фаворити за титулу, али су стали у полуфиналу плеј-офа да би сада славили у петој одлучујућој утакмици финала против Борца којег су добили у “Борику” резултатом 73:71. Мајсторица није могла без драме па је побједник ријешен након пет додатних минута.

- Прошле године били смо виђени као шампиони, а дочекао нас је хладан туш од Братунца. Прије само годину и по били смо без регистрованог играча, у минусу 100.000 марака и са двије лопте.  Били смо у финансијском каналу док смо и даље болесни, али радимо на оздрављењу и ово је најбољи доказ да радимо добар посао. Све похвале мојим играчима који су цијелу сезону изнијели перфектно. Ово је велики дан за требињску кошарку. Одржали смо 250-300 тренинга, 500 сати рада, 10.500 километара смо прешли, што је све иза нас да би на крају све стало у 40, односно 45 минута утакмице. Била је ово кошаркашка посластица и да је среће обје екипе ишле би у Лигу БиХ, али један мора даље. Мало више концентрације пресудило је када се меч ломио. Титула заслужено иде у Требиње, али не би било незаслужено ни да је Борац славио. Није лако Борцу да скупи снагу и крене изнова, али то је једини пут - изјавио је Шегрт.

Нагласио је да их у наредном периоду очекује много тежи задатак мимо спортског терена.

- Од сутра почиње борба нашег административног апарата да створи ресурсе да играмо Лигу БиХ. Ову сезону обиљежила је огромна енергија, можда нереалне амбиције и фанатизам мада треба добро да се припремимо и на вријеме почнемо припреме. Нећемо да будемо ласте, циљ нам је да се задржимо у најелитнијем кошаркашком такмичењу БиХ - додао је Шегрт.

Капитен Ђорђије Нинковић није крио одушевљење, наводећи да су цијели тим и стручни штаб дали све од себе да освоје титулу и врате се у Лигу.

- Вјеровали смо да можемо постати шампиони и ово је успјех свих у кошаркашком клубу. Захвалио бих се Борцу на фер игри и фантастичној бањалучкој публици, а највише својим саиграчима који су изгарали на терену. Неки су играли и повријеђени - рекао је Нинковић.

Најбољи

Кошаркаш Леотара Дејан Шакотић добио је признање за најбољег стријелца и најкориснијег играча доигравања Прве лиге РС док је његов саиграч Марко Раичевић добио признање као најбољи асистент доигравања. Члан Борца Арсеније Вучковић је најбољи скакач плеј-офа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана