Трајковић сједа на клупу Игокее

Милан Зубовић
Трајковић сједа на клупу Игокее

Бањалука - Српски кошаркашки тренер Ненад Трајковић на корак је од преузимања Игокее и остало је само да договори детаље сарадње.

Он је јуче стигао у Лакташе на завршне преговоре с управом екипе, док би договор требало да данас буде озваничен.

- Начелно смо се договорили и то би требало да буде то, мада још нисам потписао уговор. Долазим на завршне преговоре да прецизирамо још неке детаље - изјавио је јуче Трајковић.

Он ће на клупи Александровчана замијенити Жарка Милаковића, који је екипу водио од почетка априла до краја сезоне у којој је остао без шампионске титуле. Милаковић ће скоро сигурно остати у стручном штабу и бити први помоћник Трајковићу, који иза себе има доста успјешну каријеру, мада је више радио као асистент него као први тренер. Рођен је 10. фебруара 1961. године у Београду и тренерским послом почео се бавити 1987. када је постао помоћник Душку Вујошевићу у Партизану. Затим је у сезони 1989/90. самостално водио Борац из Чачка и потом се вратио међу “црно-бијеле”, гдје је у два наврата био асистент. Слогу из Краљева тренирао је 1995/96, а потом водио У18 екипу СР Југославије. У Партизан се вратио 1999. године и замијенио Владислава Лучића те остао само сезону. Овдашњој публици постао је поближе познат 2003. године када је од Драге Каралића преузео бригу о Бањалучкој пивари (бившем Борац Нектару), али није дочекао крај сезоне. Самостално је још водио Крку (2011/12) и Пепинстер (2012/13), као и репрезентације Ирана (2003) и Летоније (2008), а тренирао је још младу и универзитетску репрезентацију Југославије те био у стручном штабу Душка Ивановића у селекцији БиХ. Веома занимљиву каријеру направио је у НБА лиги, гдје је четири године радио као скаут Кливленд Кавалирса (2005/09) те био помоћник у стручном штабу Феникс Санса (2010/11), а у Европи је још радио у Реал Мадриду, московском Динаму и римској Лотоматици. Са Партизаном је освојио Куп Југославије 2000, а са Крком Суперкуп Словеније 2012. Као помоћник био је шампион Југославије 1995. те освојио два купа с истим тимом 1994. и 1995. године.

Играчи и уговори

Уговоре с екипом за наредну годину имају капитен Вук Радивојевић, Роберт Рикић и Ђорђе Милошевић, док Никола Јевтовић има опцију продужетка сарадње, а ту су још млади играчи стигли из јуниорског погона Немања Николић, Аљоша Јанковић и Далибор Илић.

- Екипа је одлична и пратио сам је посљедње сезоне, али нас очекује нешто ново - казао је Трајковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана