Титула најљепши поклон за 100. рођендан Јединства из Брчког

Дарко Пашагић
Титула најљепши поклон за 100. рођендан Јединства из Брчког

Брчко - Послије десет сушних година играчи Јединства су на добром путу да Брчко поново врате на прволигашку сцену Српске, гдје су провели укупно 11 сезона.

Изабраници Нинослава Мирића освојили су јесењу титулу са само четири изгубљена бода, јер су у 14 утакмица остварили 12 побједа и два ремија.

- Иза нас је одлична полусезона, али и поред сјајних игара нисмо успјели пуно да одмакнемо једином конкуренту за титулу Леотару, који је иза нас са два бода заостатка. Ипак, вјерујем да ћемо успјети да на крају будемо успјешнији од Требињаца и да ћемо нашем клубу, који 7. априла 2019. слави 100 година постојања, подарити титулу за велики јубилеј - нагласио је Мирић који се налази у двострукој улози, као тренер и као играч.

Брчаци су прошле године у финишу сезоне обезбиједили опстанак међу друголигашима, а онда се практично преко ноћи десила ренесанса.

- Доласком нових челних људи ствари су већ у другом дијелу прошле сезоне кренуле набоље, а љетос смо практично промијенили цијели тим, јер су из те екипе остала само два играча и голман. Направили смо складну цјелину, која је показала да има потенцијал и да може да се упусти у битку за пласман у виши ранг - наставио је Нинић. 

У Јединству су чврсто ријешени да врате сјај брчанског фудбала, јер је овај клуб у бившој Југославији био друголигаш дуги низ година.

- Знамо на којим смо позицијама дефицитарни и желимо да се током зиме појачамо, а неким играчима који нису оправдали очекивања ћемо се захвалити на сарадњи. Вјерујем да ће се и наставити са давно започетим радовима на реконструкцији стадиона и да ћемо уз прволигашки фудбал добити и савремени објекат. Послије тога жеља је да се устабилимо као прволигаши, а онда за неколико година да се покушамо дочепати премијерлигашког друштва - додао је Нинић.

Цвјетковић

Већ више од двије деценије у Јединству је незаобилазно име Раде Цвјетковића. Некадашњи играч, а потом секретар, члан управе, један је од ријетких који су били уз Брчаке и када је ситуација била готово безизлазна.

- Годинама смо били стабилан прволигаш, два пута смо освајали и Куп Српске, 2003. и 2005. године, али у посљедњој деценији било је много падова. Чак смо послије сезоне 2013/14. морали и међу трећелигаше, али, на срећу, вратили смо се у Другу лигу сљедеће године. Сада имамо велику прилику да се вратимо тамо гдје припадамо и једноставно је морамо искористити - нагласио је Цвјетковић, који данас обавља функцију секретара клуба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана