Тијана Бошковић за “Глас Српске”: Злато у Токију било би круна генерације

Никола Лучић
Тијана Бошковић за “Глас Српске”: Злато у Токију било би круна генерације

Бањалука - Освајање титула првака Европе и свијета одбојкашица Србије не би било могуће да није било доприноса Тијане Бошковић, која је играла једну од кључних улога у свим подвизима “грација”, па се ништа мање не очекује ни у наредном периоду.

С обзиром на све претходне успјехе, златна медаља на Олимпијским играма у Токију наредне године затворила би круг и била круна сјајне генерације, а рођена Билећанка је у разговору за “Глас Српске” поручила да ће Српкиње и у земљи Излазећег сунца јуришати на ново злато.  

- Сигурно да би добар резултат на Олимпијским играма некако заокружио цијелу причу, прошли пут смо освојиле сребро, тако да не би требало да имамо проблема да се квалификујемо. Иако је рано причати о Токију, даћемо све од себе да дођемо до златног одличја, јер смо свјесни нашег квалитета и не сумњамо у своје могућности - рекла је Бошковићева. 

Изабранице Зорана Терзића већ су се окупиле пред прве мечеве у Лиги нације које ће одиграти против Холандије, Кореје и Турске (21. - 24. мај), а Тијана је поручила да су ове године приоритет квалификације за Олимпијске игре и Европско првенство на којем ће бранити титулу.  

- Драго ми је што смо се послије седам мјесеци окупили, још нисмо у пуном саставу, али се надам да ћемо ускоро бити. Имаћемо сасвим довољно времена да се припремимо за све изазове. Оно што ме посебно радује јесте што на списку видим велики број нових имена, односно одбојкашица које играју у домаћим клубовима. Сигурно ће имати најбољу прилику да стекну нека нова искуства и окушају у много захтјевнијим такмичењима - јасна је Бошковићева. 

Она је у петак била промотор “Сајма спорта” у Бањалуци, а како је својевремено била учесник Малих олимпијских игара зна колико су важни овакви догађаји.

- Велико ми је задовољство било доћи у Бањалуку, овакве манифестације су права ствар за развој дјеце која би требало да се баве спортом од малих ногу. Спортиста сам и знам колико ово значи, рођена сам и одрасла у РС, тако да ми је јако драго што сам имала прилику да будем промотор једног овако важног догађаја - рекла је Бошковићева. 

Измакла титула у Турској

Иако је и ове године била близу, Тијани је поново измакла титула првака Турске са Езачибашијем, али сезона није била неуспјешна пошто су играчице из Истанбула освојиле Суперкуп и Куп Турске.

- Прошле и ове године завршиле смо на другом мјесту и некако остаје жал за титулом. За четири године у Езаџибашију нисам успјела да освојим титулу првака, али наредне двије године сигурно остајем у Истанбулу, тако да ћу наставити да покушавам - рекла је Бошковићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана