Tijana Bošković, najbolja odbojkašica Svjetskog prvenstva, za Glas Srpske: Nikad ne zaboravljam odakle sam

Dušan Repija
Tijana Bošković, najbolja odbojkašica Svjetskog prvenstva, za Glas Srpske: Nikad ne zaboravljam odakle sam

Beograd - Sa samo 21 godinom ima svijet pod nogama - zlatnu medalju oko vrata i priznanje za najkorisniju igračicu Svjetskog prvenstva.

Iako se u kolektivnim sportovima obično ne ističu pojedinci, ovdje je situacija malo drugačija, jer je jasno da Srbija bez Tijane Bošković ne bi bila ni blizu toliko jaka. Kao u pjesmi "Zabranjenog pušenja" visoka Bilećanka "tukla" je između ostalih Brazilke, Japanke, Kineskinje, Holanđanke i na kraju Italijanke, pa iako se malo umorila, ima snage za dane velikog slavlja.

- Biti šampion svijeta je najbolji osjećaj. To je nešto o čemu mnogi sanjaju, a samo malobrojni srećnici uspiju. Zato ne obraćam pažnju na umor iako smo zaista iscrpljene, jer smo za dvadesetak dana odigrale 13 utakmica. Gledam to sa druge strane, da smo odigrale bar meč manje sigurno ne bismo bile pobjednice, tako da se ne smijemo žaliti na umor - rekla je Boškovićeva za "Glas Srpske". 

Utisci veličanstvenog pohoda po japanskim gradovima još se nisu slegli.

- Iskrena da budem, mislim da još nismo svjesne šta smo napravile. Potajno smo se nadale, vjerovale da možemo i prije nego što smo počeli pripreme u Palama. Kako je turnir odmicao očekivanja su rasla. Znale smo da imamo kvalitet, naše drugarstvo i hemija nikada nisu bili sporni, pa se na sreću sve posložilo i sada možemo da uživamo - rekla je Boškovićeva.

Dio umora svakako se zaboravi kada ugledate lica najmilijih, a Tijanu je i ovaj put, kao i poslije svakog velikog takmičenja, na aerodromu dočekala porodica.

- To su najljepši i najemotivniji trenuci. Žao mi je što ovaj put neću imati vremena da bar na dan-dva odem u Bileću i podijelim radost sa sugrađanima, ali biće prilike. Klupska sezona startuje već početkom novembra, tako da ću ubrzo put Turske - rekla je odbojkašica Ezačibašija.

Slika Brankice Mihajlović i nje kako drže šal sa natpisom Republika Srpska trenutno je najpopularnija u Srpskoj.

- Na svakom koraku osjećamo ljubav i pažnju naših ljudi. Nikada ne zaboravljamo odakle smo i sa ponosom to pokazujemo. Veliko hvala svim navijačima iz Srpske, bilo je prelijepo u Palama i na prijateljskom meču u Banjaluci. Taj put se pokazao taličnim i nadam se da će postati praksa - zaključila je Boškovićeva.

Popović: Drago mi je ako smo pomogli

Djelić zasluga za zlato odbojkašica Srbije ide i na račun Odbojkaškog saveza Republike Srpske, koji je bio tehnički organizator priprema "gracija" u Palama, a potom i prijateljske utakmice u Banjaluci protiv Bugarske.

- Čelnici OS Srbije bili su oduševljeni uslovima, dvoranom, klimom, vazduhom, gostoprimstvom, što su i odbojkašice stalno isticale dok su tamo boravile. Potrudili smo se da im budemo pri ruci i da ne vode brigu o nekim sitnicama. Prelijepo je bilo i u "Boriku" iako je potražnja za ulaznicama bila mnogo veća od ponude. Drago nam je ako smo bar malo pomogli - rekao je predsjednik OS RS Milutin Popović.

MVP priznanje

Osim zlatne medalje, Tijana Bošković je partijama zaslužila i nagradu najkorisnije igračice prvenstva.

- Veliko priznanje i velika nagrada, posebno u mojim godinama. Presrećna sam, ali mnoge zasluge idu i na račun saigračica koje su mi omogućile da dobijem ovo priznanje - rekla je Boškovićeva koju su navijači na aerodromu pozdravili povicima "MVP, MVP".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana