Тежак терен крив за лош фудбал у Приједору

Д. П. - З. В.
Тежак терен крив за лош фудбал у Приједору

Приједор - Фудбалери Рудар Приједора и Козаре у генералној провјери пред наставак сезоне у Првој лиги Републике Српске играли су неријешено, 1:1.

Сусрет је одигран по веома лошем терену па тренери Неџад Жерић  и Игор Јанковић нису баш могли да се увјере у могућности играча, али хтијења и борбености није недостајало. Домаћи су повели поготком Огњена Давидовића у 12. минуту, а средином првог дијела Градишчани су имали прилику да дођу до изједначења, али са бијеле тачке није био прецизан Борис Распудић. У 68. минуту Невен Бунић је погодио мрежу “рудара” и поставио коначан резултат.

- Играло се веома чврсто и борбено, али једноставно тежак терен је онемогућио бољи фудбал. У наставку сусрета било је доста измјена на обје стране и тада је ритам опао - рекао је Жерић.

Нагласио је да је задовољан одрађеним припремама.

- Иако смо радили у доста тешким условима, урађено је све што смо планирали. Можда нисмо довели сва појачања која смо планирали, али ће сигурно повратак Немање Марића и долазак Бењамина Диздарића много значити нашој екипи, која је уз Жељезничар Спорт тим најмлађа у елити Српске. Најважније је да што прије осигурамо пласман међу шест, а онда ће све бити лакше - додао је Жерић.

Кормилар Козаре Игор Јанковић сматра да ће његова екипа у наставак сезоне ући у добром расположењу.

- Иако је терен у Приједору био лош, играчи су се трудили да пруже максимум. Припреме смо добро одрадили и без обзира што смо имали доста промјена у екипи сматрам да смо се добро уиграли. Основни циљ ће нам бити да што прије осигурамо пласман у Лигу за првака и вјерујем да до њега можемо. Наравно не смијемо ни на тренутак помислити да ћемо то лако остварити - истакао је Јанковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана