Тежак пут ММА борца Немање Милаковић до свјетске славе

Дарко Пашагић
Тежак пут ММА борца Немање Милаковић до свјетске славе

Бањалука - Мјешовите борилачке вјештине, познатије као ММА или ултимат фајт, све више привлаче пажњу спортске јавности, а да је тако потврђује и бањалучка ММА академија “The Underdogs” чији је оснивач Немања Милаковић.

Академија тренутно окупља нешто више од 20 чланова у свим узрасним категоријама и већ остварују запажене резултате у региону. Сигурно најзапаженије међу њима остварује сам Милаковић (26), који је и главни тренер у клубу. До сада је имао осам борби уз биланс од пет побједа и три пораза, а посљедњи меч је имао недавно на новосадском “Мегдану”, гдје је побиједио Александра Јанковића из Србије прекидом у трећој рунди.

- Тријумф над Јанковићем ми је до сада најважнији у каријери и сигурно ће ми много значити. Наредни меч требало би да имам у септембру и то у “Борику”, када би у Бањалуци требало да буде одржана манифестација у оквиру организације “Мегдан”. Истина, постоји могућност да у јуну или јулу имам можда неки меч у иностранству, али о том је још рано говорити - нагласио је Милаковић, који је прије уласка међу ММА професионалце био аматерски шампион БиХ у “К-1”.

Борилачким спортовима бави се скоро пуну деценију, а разлог за улазак у ринг, а потом и у “октагон” је жеља да се ријеши нагомилане негативне енергије и усмјери је у нешто корисно.

- Био сам доста проблематичан у тинејџерским годинама. Често сам знао и да се потучем, а када сам почео да тренирам, а потом и да имам мечеве, добио сам одличан начин да се “издувам”. Са временом су и порасли апетити, мада сам свјестан да је пут до свјетске славе веома тежак, практично немогућ. Ипак, вјерујем да се у ММА може направити каријера и зарадити новац, мада су код нас услови за сваки спорт на минимуму - изјавио је Милаковић.

На недавном државном првенству Србије за млађе категорије у Врбасу чланови академије “ The Underdogs ”, или у преводу аутсајдери, проглашени су за најбољи клуб шампионата. Сва четворица Бањалучана који су наступили на овом такмичењу освојили су медаље - златни су били Дамјан Јеличић и Милан Ђурица, сребрни Стефан Векић, а бронзани Вујадин Вујиновић.

Захвалност

Милаковић је нагласио да је веома тешко наћи неког ко је вољан да помогне њему и ММА академији “The Underdogs”, али да ипак има појединаца који заслужују захвалност.

- Практично немамо ниједног спонзора, али се надам да ће се временом ситуација промијенити. Захвалио би Кик-бокс клубу “Драженко Нинић” и њеном оснивачу, нашем великом шампиону Драженку Нинићу, који нам често изађу у сусрет и помажу током припрема. Исто тако, уз нас је стално Фитнес центар “Олимпија” и тренер Огњен Вујаковић - нагласио је Милаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана