ТВ турнир “Добој 2018”: На отварању Слога и Стеауа

Синиша Котараш
ТВ турнир “Добој 2018”: На отварању Слога и Стеауа

Добој - Јубиларни, 50. по реду, Међународни рукометни ТВ турнир шампиона “Добој 2018” отвориће домаћа Слога и румунски великан Стеауа из Букурешта.

То је одлучено на састанку такмичарске комисије која је објелоданила и саставе група овогодишњег турнира. Тако ће се у групи А, поред Слоге и Стеауе, такмичити словеначки Копер и Татран из Прешова, представник Словачке. У групи Б су прошлогодишњи побједник турнира, дански Колдинг, шампион Србије Војводина, првак БиХ Извиђач, те израелски Хапоел Ришон, на чијем голу стоји некадашњи голман Слоге Пеђа Дејановић.

Са жељом да јубиларно издање турнира, који ће ове године трајати од 14. до 18. августа, учине богатијим и привлачнијим за љубитеље рукомета, не само у Добоју, већ и шире, организатори су искористили прилику да се присјете још једног значајног догађаја из историје добојског рукомета.

Наиме, рукометаши Слоге су, у сезони 1983/84. представљали тадашњу Југославију у Купу побједника купова и стигли до самог финала. А тамо су, нажалост, заустављени од славне Барселоне (21:24).

- То је највећи успјех нашег рукомета и желимо да га достојно обиљежимо. Још се договарамо о свему у вези са тима, али сам сигуран да ћемо организовати једну утакмицу ветерана, а онда, наравно, и свечани коктел у њихову част - истакао је предсједник Извршног одбора турнира Енес Суљкановић.

Према његовим ријечима, гости ће бити и неки од славних рукометаша који су својевремено побјеђивали на њему.

  • Ступили смо у контакт са Абасом Арсланагићем, Милорадом Каралићем, Здравком Рађеновићем, Мирком Башићем и још неким од чланова тих сјајних генерација и ону са одушевљењем прихватили позив да буду наши гости. Такође, очекујемо да дођу и представници рукометних савеза Србије и Словеније, па да се сви заједно подсјетимо времена када је рукомет на овим просторима, највише захваљујући њима, значио много - појаснио је Суљкановић.

Парада спорта

Већ по обичају, дан уочи почетка турнира, улицама Добоја се организује “Парада спорта”, дефиле младих спортиста и спортисткиња овог града.

- Поносни смо на ту параду, а посебно што ће ове године она имати и међународни карактер. Наиме, у Добоју се у исто вријеме одржава међународни џудо турнир на којем учествују такмичари из пет земаља и они ће се прикључити нашој паради спорта - нагласио је Енес Суљкановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана