Стојан Врањеш највеће појачање Борца: Повратак кући важнији од новца

Дарко Пашагић
Стојан Врањеш највеће појачање Борца: Повратак кући важнији од новца

Љубљана - Иако је међу најискуснијима у екипи, повратник у редове Борца Стојан Врањеш по много чему може да буде узор млађим колегама, а можда највише по залагању на тренинзима, великој пожртвованости, али и сигурности, коју посједују фудбалери који су много тога прошли у каријери.

На Градски стадион вратио се послије девет година, одмах задужио капитенску траку и јасно је да су с њим Бањалучани добили велико појачање. Многи су га још прошлог љета видјели на Градском стадиону и када се чинило да ни у зимском прелазном року неће бити ништа, прикључио се екипи у Анталији.

- Нисам се осјећао срећно на “Грбавици”, али нисам ником дозвољавао да се поиграва са мном. Хтјели су да ми смање уговор, али сам био одлучан да останем до љета, када ми је истицао и када бих и онако отишао. На срећу, разишли смо се раније и то на јако коректан начин - нагласио је Врањеш.

Бањалучани су одавно покушавали да га врате и на крају су успјели.

- Чврсто сам обећао да ћу чим завршим са Жељезничаром доћи у Борац. Новац ми није био приоритет, пресудила је велика жеља да се вратим у свој град и у клуб у којем је све почело. Имао сам конкретну понуду Ираклиса те из Ирана, али и премијерлигашких клубова - наставио је Врањеш.

Иако ће на крају троипогодишњег уговора са “црвено-плавима” имати 36 година, не жели да размишља толико унапријед. Добро се осјећа, а, на срећу, није имао ни тежих повреда.

- Играћу све док осјећам да своје искуство могу пренијети на младе. Да ли ће бити и дуже од ове три и по године, видјећемо - рекао је Врањеш.

Нагласио је да се у свој матични клуб могао вратити и раније, али да су се сада посложиле све коцкице.

- У Борцу дувају неки нови вјетрови, атмосфера је много боља и позитивнија него прије. Сигуран сам да ће бити још боље када на крају сезоне постанемо шампиони Српске и вратимо се у Премијер лигу - изјавио је Врањеш.

Сматра да је постигао много у каријери, што уосталом говоре и имена клубова у којима је играо. На почетку каријере са Борцем је два пута био шампион РС и много помогао у освајању Купа БиХ 2010, иако је отишао послије полуфинала.

- Трофеј првака Румуније освојио сам док сам играо у Клужу, са Војводином сам освојио Куп Србије, са Легијом два пута био шампион Пољске и једном освајач Купа, док сам и са Жељезничаром подигао овај трофеј. Немам разлога да будем незадовољан – закључио је Врањеш.

 

Уз брата и када гријеши

Посљедњих година, а нарочито протеклих неколико мјесеци, Стојанов брат Огњен готово стално је на ступцима жуте штампе. Прво због тетоважа, а потом и љубавне афере са Јеленом Карлеушом.

- О посљедњим дешавањима стварно мало знам, али сматрам да се у цијелој причи мало претјерало. Иако више нисмо тако често у контакту као када смо били млађи, увијек ћу бити уз свог млађег брата па чак и онда када погријеши - нагласио је Врањеш.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана