Стартовала 13. Међународна трка Београд-Бањалука

Срна
Стартовала 13. Међународна трка Београд-Бањалука

Београд - Тринаеста Међународна бициклистичка трка Београд-Бањалука, дуга скоро 800 километара, стартовала је данас у београдској општини Обреновац, а пролазак бициклиста кроз циљ у Бањалуци очекује се у недјељу, 21. априла.

Трка, која се одржава под покровитељством предсједника и премијера Републике Српске Жељке Цвијановић и Радована Вишковића, стартовала је у 11.00 часова испред Термоелектране “Тент два”.

Трка ће трајати четири дана, а подијељена је у четири етапе: Београд - Власеница (240 километара), Власеница-Брчко (160 километара), Бијељина - Теслић (170 километара) и Прњавор-Бањалука (175 километара).

Четврта етапа, која ће се од Прњавора возити преко Дервенте, Српца и Лакташа и биће завршена вожњом шест кругова по Бањалуци.

Учествује 176 бициклиста из 30 земаља свијета, а међу њима и чувени бициклистички тимови, међу којима руски “Гаспром”, италијанске “Санђемини” и “Д'амико” и аустријски “Хринкоф”, као и први пут колумбијски “Бициклетас стронгмен”.

Побједник ће добити жуту мајицу.

Ова, 13. бициклистичка трка, означена је првом категоријом, што је чини спортским догађајем највишег ранга, с обзиром на то да је прошле године ушла у 50 најбољих трка у свијету, а посебан значај има што је овогодишње издање квалификационо за Олимпијске игре које се одржавају 2020. године у Токију.

Трка је привукла велики број врхунских екипа које долазе да се истовремено припремају и за велики гран тур “Ђиро д' Италија” и “Тур д' Франс”, а добила је и економску и туристичку димензију.

Организацију трке су помогли Министарство омладине и спорта Србије, Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и Представништво Републике Српске у Србији

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана