Starčević obavio prvi trening sa Krupom: Kuća koju smo zajedno zidali

Siniša Kotaraš
Starčević obavio prvi trening sa Krupom: Kuća koju smo zajedno zidali

Banjaluka - Povratnik na klupu Krupe Slobodan Starčević istakao je da bi sa njegove strane bilo veoma nekorektno da se nije odazvao pozivu da pomogne klubu u kojem je proveo četiri i po godine i koji se nalazi u teškoj situaciji i grčevitoj borbi za opstanak.

U razgovoru za “Glas Srpske” dokazani stručnjak je naglasio da još postoje šanse da Krupa na kraju ipak obezbijedi opstanak i da činjenica da će novi debi imati na gostovanju kod Sarajeva ima i dobrih strana.

- Da se vratim na početak, Krupa je moja porodica, kuća koju smo svi zajedno zidali. U ovakvom trenutku bilo bi veoma nekorektno kada ne bih pokušao da uradim sve da spasim klub od ispadanja. Naravno, osim sportske sreće, želje i htijenja potrebno je da budemo i mnogo disciplinovaniji, agresivniji, rastrčaniji... Samo tako možemo da pokušamo da u narednih 11 utakmica uradimo ono što sada izgleda nemoguće - kategoričan je Starčević.

Kaže da je već na prvom treningu vidio da neće imati problema da se uklopi sa postojećim igračkim kadrom. Naprotiv, tvrdi da će saradnja sa njima biti još bolja nego prije.

- Sa dobrim dijelom igrača sam već sarađivao, ostale poznajem, tako da nekih problema niti sam očekivao, niti ih ima. Već na prvom treningu sve je bilo u najboljem redu, obavljen je krajnje korektno i sa maksimalnim zalaganjem i vidjelo se da svi želimo da ovaj posao uradimo do kraja najbolje što možemo - kaže trener Krupe.

Novi debi na klupi premijerligaša iz kanjona Vrbasa imaće na “Koševu”, protiv lidera na tabeli, ekipe Sarajeva.

- Mislim da je to dobro jer nema potrebe da se nešto posebno motivišemo. Pa bolji motiv od utakmice sa trenutno najboljim timom u BiH ne treba. Želimo da se na toj utakmici osjeti pomak u igri. Svjesni smo da je nerealno da na “Koševu” tražimo bodove, ali niko ne može da nam zabrani da u subotu pružimo svoj maksimum - tvrdi Starčević.

Treći dio prvenstva donio je i novi raspored utakmica, za koji strateg Krupe kaže da je korektan.

- Mislim da je ovaj raspored dobar, jer dočekujemo, uslovno rečeno, slabije protivnike. Svjesni smo da će svi oni koji budu dolazili u Krupu doći sa samo jednim ciljem, a to je da sa što manje igre ostvare što bolji rezultat, ali imamo igrače koji mogu da se izbore sa takvim protivnicima - rekao je Starčević, uz napomenu da u stručnom štabu neće biti promjena.

Igračka budućnost

U kanjonu Vrbasa uvijek su posebnu pažnju posvećivali omladinskoj školi i tako će, tvrdi Starčević, biti i u buduće.

- Krupa je uvijek imala filozofiju “pravljenja” fudbalera koji će u budućnosti postati nosioci igre, nebitno da li u Krupi ili negdje drugdje. I dalje ima veliki broj mladih igrača i ukoliko se desi ono o čemu niko ne želi da razmišlja, ne treba da se boji za igračku budućnost. Ako se to i desi, Krupa će ponovo veoma brzo biti među najboljim, u to nema sumnje - kaže Starčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana