Старчевић обавио први тренинг са Крупом: Кућа коју смо заједно зидали

 Старчевић обавио први тренинг са Крупом: Кућа коју смо заједно зидали 14.03.2019 16:07 | Синиша Котараш

Бањалука - Повратник на клупу Крупе Слободан Старчевић истакао је да би са његове стране било веома некоректно да се није одазвао позиву да помогне клубу у којем је провео четири и по године и који се налази у тешкој ситуацији и грчевитој борби за опстанак.

У разговору за “Глас Српске” доказани стручњак је нагласио да још постоје шансе да Крупа на крају ипак обезбиједи опстанак и да чињеница да ће нови деби имати на гостовању код Сарајева има и добрих страна.

- Да се вратим на почетак, Крупа је моја породица, кућа коју смо сви заједно зидали. У оваквом тренутку било би веома некоректно када не бих покушао да урадим све да спасим клуб од испадања. Наравно, осим спортске среће, жеље и хтијења потребно је да будемо и много дисциплинованији, агресивнији, растрчанији... Само тако можемо да покушамо да у наредних 11 утакмица урадимо оно што сада изгледа немогуће - категоричан је Старчевић.

Каже да је већ на првом тренингу видио да неће имати проблема да се уклопи са постојећим играчким кадром. Напротив, тврди да ће сарадња са њима бити још боља него прије.

- Са добрим дијелом играча сам већ сарађивао, остале познајем, тако да неких проблема нити сам очекивао, нити их има. Већ на првом тренингу све је било у најбољем реду, обављен је крајње коректно и са максималним залагањем и видјело се да сви желимо да овај посао урадимо до краја најбоље што можемо - каже тренер Крупе.

Нови деби на клупи премијерлигаша из кањона Врбаса имаће на “Кошеву”, против лидера на табели, екипе Сарајева.

- Мислим да је то добро јер нема потребе да се нешто посебно мотивишемо. Па бољи мотив од утакмице са тренутно најбољим тимом у БиХ не треба. Желимо да се на тој утакмици осјети помак у игри. Свјесни смо да је нереално да на “Кошеву” тражимо бодове, али нико не може да нам забрани да у суботу пружимо свој максимум - тврди Старчевић.

Трећи дио првенства донио је и нови распоред утакмица, за који стратег Крупе каже да је коректан.

- Мислим да је овај распоред добар, јер дочекујемо, условно речено, слабије противнике. Свјесни смо да ће сви они који буду долазили у Крупу доћи са само једним циљем, а то је да са што мање игре остваре што бољи резултат, али имамо играче који могу да се изборе са таквим противницима - рекао је Старчевић, уз напомену да у стручном штабу неће бити промјена.

Играчка будућност

У кањону Врбаса увијек су посебну пажњу посвећивали омладинској школи и тако ће, тврди Старчевић, бити и у будуће.

- Крупа је увијек имала филозофију “прављења” фудбалера који ће у будућности постати носиоци игре, небитно да ли у Крупи или негдје другдје. И даље има велики број младих играча и уколико се деси оно о чему нико не жели да размишља, не треба да се боји за играчку будућност. Ако се то и деси, Крупа ће поново веома брзо бити међу најбољим, у то нема сумње - каже Старчевић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица