Станић гаси пожар у Дрини

Драго Гајић
Станић гаси пожар у Дрини

Зворник - Искусни тренер Момчило Станић из Источног Сарајева именован је за новог шефа стручног штаба Дрине, која је послије суботњег пораза у Бањалуци од Жељезничар Спорт тима (1:4) остала без кормилара.

Наиме, послије два ремија, а потом и четири узастопна неуспјеха сада већ бивши стратег Вељко Цвјетиновић одлучио је да се повуче, а управа Зворничана је брзо реаговала и именовала Станића.

- Очекује нас тежак и мукотрпан рад да поправимо ове резултате и Дрину вратимо на стазу успјеха. Биће потребно унаприједити игру у свим сегментима а посебно у одбрани. Сматрам да Дрина има солидан тим и да ћу моћи уочене недостатке свести на најмању мјеру да би садашње стање било поправљено. Биће потребна максимална посвећеност свих у клубу, да би кренуло набоље - рекао је Станић.

У богатој тренерској каријери нови стратег Дрине радио је као тренер асистент у Славији из Источног Сарајева, док је овај клуб наступао у Премијер лиги. Као самостални тренер водио је Фамос, затим Сутјеску, Дрину ХЕ и екипу Власенице. Посљедњи посао тренера био му је у академији Жељезничара из Сарајева, гдје је радио до 1. јула ове године. Био је и тренер асистент у А селекцији БиХ и селектор У19 репрезентације БиХ.

- Најважније ће бити да екипу што прије психолошки стабилизујемо. За то баш и немамо пуно времена, јер нас већ у суботу очекује првенствени дуелу са Фочацима на нашем терену. Нећу ништа унапријед обећавати, али било би сјајно да на мом дебитантском сусрету дођемо до сва три бода, чиме бисмо ухватили прикључак са осталима - додао је Станић.

Већ уназад неколико посљедњих сезона криза у зворничком клубу је видљива. Готово редовно касне са почетком припрема, а већина најбољих играча одлази у друге средине. Такав је био случај и овог љета, а управа клуба сматра да ће се са доласком Станића ситуација поправити.

- Одабрали смо овог искусног тренера због свих резултата које је постигао у досадашњој каријери. Пружићемо му сваку врсту подршке да би се клуб извукао из садашње непријатне ситуације - истакао је предсједник Управног одбора Дрине Миодраг Јевтић.

Бивши премијерлигаш

Зворничани су три сезоне били чланови Премијер лиге БиХ из које су испали 2016. године. Послије тога очекивао се повратак у елиту, али је Дрина прволигашко првенство 2017. завршила као четврта, док је на крају прошле сезоне била трећа, али са чак 35 бодова заостатка за посљедњим шампионом Републике Српске, Звијездом 09 из етно-села Станишићи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана