Стадиону Омладинца име Милорада Славнића

Дарко Пашагић
Стадиону Омладинца име Милорада Славнића

Бањалука - Стадион некадашњег прволигаша Републике Српске, Омладинца из бањалучког насеља Лазарево, који ће 20. августа прославити пола вијека постојања, од прије неколико дана носи име Милорада Славнића. Један од оснивача клуба и дуго година један од руководећих људи Омладинца, потом и директор Борца из најтрофејнијих дана овог клуба, преминуо је 2. маја 2016. године.

- Славнић је оставио неизбрисив траг у историји клуба из Лазарева и ово је само симболичан начин да се одужимо човјеку који је био велики заљубљеник у фудбал. Цијела папирологија је завршена, промјена имена је регистрована у суду и сада ће наши играчи, али и њихови ривали играти на стадиону “Милорад Славнић” - нагласио је потпредсједник клуба Дарко Манојловић.

Овај клуб је прије двадесетак година био стабилан прволигаш, али су се онда нагомилали проблеми и сада се Омладинац такмичи у Подручној фудбалској лиги, група Бањалука.

- Успјели смо посљедњих година да финансијски стабилизујемо клуб. Измирили смо све обавезе и дуговања из претходног периода, уредили свлачионице, а ових дана планирали смо постављање нових клупа за резервне играче и службена лица - истакао је предсједник клуба Милан Шипрагић.

У клубу раде све селекције, а челници клуба посебно су поносни на млађе категорије.

- Поносни смо на чињеницу да за наш први тим у протеклим сезонама стално игра по неколико кадета. Наш првенствени циљ у овом тренутку је рад са млађим категоријама, а у овом тренутку имамо више од 100 дјечака у клубу. Надам се да ће у наредним годинама ситуација да се промијени и да ћемо у догледно вријеме заиграти у неком вишем рангу. Тамо нам је у сваком случају мјесто, али никуда не журимо. Са младима у клубу, осим мене, ради још Слободан Старчевић, док са првом екипом ради Драган Вуковић - додао је Манојловић.

Академија

До краја године у којој се слави 50 година постојања у Омладинцу планирају још неколико активности, али би оне требало да се одрже у другом дијелу године.

- У плану је да одржимо свечану академију, а и ветерани клуба су нам веома активни, тако да постоји идеја да се одигра неколико утакмица - рекао је предсједник Удружења ветерана Фудбалског клуба Омладинац Бошко Ћулум.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана