Слога са Хаџићем пише историју

Синиша Котараш
Слога са Хаџићем пише историју

Бијељина - Историјско полуфинале Купа БиХ против Сарајева (16 часова) фудбалери Слоге дочекују са новим тренером. Након одласка Драгана Мићића тренерску палицу преузео је његов први помоћник Сенад Хаџић и остаје да се види да ли ће ова промјена донијети позитивни шок и покренути екипу да направи добар резултат.

- Биће ово историјска утакмица за клуб, мене као тренера, али и већину фудбалера нашег тима. Настојаћемо да промјена тренера буде позитиван шок, те покушати да искористимо малу кризу у којој се Сарајево тренутно налази, па да остваримо резултат којим бисмо реванш на “Кошеву” учинили бар мало неизвјесним - истакао је Хаџић.

Због великог интереса утакмица Слога - Сарајево биће одиграна на Градском стадиону у Бијељини и нови стратег Слоге се нада да би његов тим могао да заблиста.

- Свјесни смо квалитета ривала, знамо против кога играмо и сигурно је да не можемо да пријетимо. Али, даћемо све од себе да пред својим навијачима покажемо да нисмо случајно дошли до полуфинала, те да посједујемо квалитет и за највише домете. Наравно, јурнути од старта на противника какав је Сарајево било би самоубиство, настојаћемо да једном паметном игром дочекамо своју шансу - појаснио је стратег Слоге.

Посљедње двије седмице биле су доста турбулентне, па се поставља питање колико је то утицало на екипу.

- Чињеница је да су ова посљедња дешавања у вези са клубом оставила трага на екипу, али сам сигуран да се момци неће обазирати на то када истрче на терен и да ће дати све од себе за пристојан резултат - додао је Хаџић, који неће моћи да рачуна на услуге суспендованог Јоце Стокића, док због наступа за друге клубове у утакмицама Купа БиХ у протоколу неће бити ни Николе Мазића, Алдина Шишића и Дејана Поповића.

Много среће на данашњој утакмици својим дојучерашњим фудбалерима је зажелио и сада већ бивши тренер Драган Мићић, који је открио разлог свог одласка из Горњег Црњелова.

- Као прво, мом дојучерашњем првом помоћнику и сараднику желим много среће, како у Купу БиХ, тако и наставку Прве лиге РС. Највећи разлог за моје одступање са функције су дешавања на нашим посљедњим утакмицама на које ја, као тренер, нисам могао да утичем. Од нас се траже резултати, а ја не могу да их правим ако играмо утакмице на којима се дешавају неке чудне и неспортске ствари. Осетио сам моралну обавезу да се повучем и препустим своје место некоме ко ће, можда, успети да се избори са свим тим стварима. Имао сам коректну сарадњу са управом, стручним штабом и играчима и свима им желим све најбоље - поручио је Мићић.

 

Судије гријешиле у дербију

Комисија за судије ФС РС закључила је да је Слога оштећена у дербију 19. кола Прве лиге, против бањалучког Борца. Утакмица је завршена 0:0, а челници Слоге имали су након ње доста притужби на арбитражу Зорана Грбића из Приједора. Након детаљне анализе комисија је пресудила да је погодак Слоге из 65. минута регуларан, те да је неоправдано поништен.

- Судија је прихватио погрешну сигнализацију другог помоћника и досудио непостојећи прекршај над нападачем домаћих, односно директан слободан ударац. Такође, Грбић је пропустио да у 87. минуту искључи капитена Борца Стојана Врањеша, због намјерног ударања противничког играча главом - наведено је у закључку Комисије за судије ФС РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана