Слога извукла минус четири

Синиша Котараш
Слога извукла минус четири

Бањалука - Рукометаши Борац м:тела савладали су, у првом четвртфиналном мечу Купа БиХ, добојску Слогу са 30:26, што је резултат који даје наду и једнима и другима да могу да изборе пласман у полуфинале.

Актуелни побједници овог такмичења имали су предност током цијелог меча, али су, умјесто да забиљеже убједљив тријумф, у финишу оба полувремена дозволили ривалу да оствари много повољнији резултат него што је то однос снага на паркету наговјештавао.

- Наравно да нисам задовољан када, умјесто да славите са шест, седам или осам голова разлике, ви у реванш однесете само четири. Ово је опет јефтина школа и надам се да ћемо напокон из свега извући неку поуку и коначно научити да играмо овакве утакмице, на резултат - нагласио је тренер Борца Мирко Микић.

Стратег Бањалучана нагласио је да је свјестан осцилација у игри свог тима, које ће морати да елиминише током ове седмице јер је већ у суботу први меч осмине финала Челенџ купа у Виљнусу против Швијесе.

- У првом полувремену смо доста ротирали, а у другом нас је, након двадесетак минута добре игре, стигао умор. Имамо доста повријеђених играча, али то није и не смије да буде алиби за онакав пад у финишу када смо били брзоплети у завршници. Било како било, у Добоју идемо на побједу јер желимо да наставимо такмичење у Купу - категоричан је Микић.

У табору Добојлија били су много задовољнији коначним резултатом него самом игром, сматрајући да су себи омогућили пристојну шансу да у реванш утакмици, на свом терену, елиминишу реномираног ривала.

- Свакако да смо много боље прошли него што смо то игром заслужили. Жао ми је што публика у “Борику” није имала прилику да види квалитетнију утакмицу јер смо и Борац и ми одиграли далеко испод својих могућности. У сваком случају, четири гола нису недостижна и вјерујем да ћемо, ако ништа друго, Бањалучане добро намучити у реваншу - рекао је тренер Добојлија Данко Панић.

Најефикаснији у екипи Борца били су Владан Ђурђевић са седам и Горан Даничић са шест погодака, док су у Слоги Бојан Тулендић, Никола Перовић и Лука Карановић по пет пута затресли мрежу домаћина. Будући да је реванш био заказан за 9. фебруар, а Бањалучани тада гостују у Литванији, термин ће бити накнадно одређен.

Височаци силовити

Осим утакмице у Бањалуци, одиграна су још два сусрета четвртфинала Купа БиХ. Вогошћа је на свом паркету са 30:25 савладала екипу Грачанице, док је Босна из високог на корак од полуфинала јер је са више него убједљивих 31:18 декласирала мостарски Зрињски.

Четврта утакмица четвртфинала, Слога (ГВ) - Извиђач, одгођена је због учешћа Љубушака у Регионалној СЕХА лиги.

Реванш утакмице на програму су у суботу, 9. фебруара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана